Søk i skattelistene

Selvbetjening

  • Skriv ut

Her kan du søke i skattelistene for inntektsåret 2016. Du kan også se hvem som har søkt opp og sett dine opplysninger. 

Du kan se hvem som har søkt på deg

Stortinget har besluttet at det skal logges hvem som søker i skattelistene.

Det betyr at du får vite hvem som har søkt på deg i skattelistene. Når du har logget deg inn for å søke i skattelistene er det en egen fane hvor du får statistikk over hvem som har søkt på deg. Du får se navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt. Listen over hvem som har søkt og sett dine opplysninger oppdateres en gang i timen.

Det er 16 års aldersgrense for å få søke i skattelistene.

Du kan se på skattelisteopplysninger for til inntil 500 personer per måned. 

Slutt på søk via nettaviser

Det ble fra 2011 slutt på søk i skattelister via nettaviser. Det er Stortinget som har bestemt dette. Hensikten er blant annet å unngå kommersiell bruk av opplysningene. Skattedirektoratet kan imidlertid ikke pålegge pressen å fjerne tidligere års skattelister. Kvaliteten på disse listene vil nødvendigvis bli dårligere jo eldre disse blir. 

Pressen får fortsatt utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken. Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på Internett eller gis til andre. Pressen kan likevel omtale enkeltpersoner i avisartikler og publisere ”topp-lister”.

Hjelp til innlogging?

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.