Avregistrere bil

  • Skriv ut

Du skal betale trafikkforsikringsavgift så lenge du har ansvarsforsikring på ditt kjøretøy, og du plikter å ha ansvarsforsikring så lenge du har skilter på kjøretøyet. Vil du unngå å betale trafikkforsikringsavgift må du huske å avregistrere bilen.

For at bilen din skal bli avregistrert må du levere skiltene (kjennemerkene) til en av Statens vegvesens trafikkstasjoner.

Har bilen din blitt avskiltet ?

Det kan være fordi du ikke har betalt årsavgiften.Det er Tollvesenet, Politiet og Statens vegvesen som har myndighet til å avskilte kjøretøy.

Har bilen din blitt avskiltet kan du sjekke om årsavgiften er betalt. Dette gjelder kun for kjøretøy registrert til og med 31. desember 2017.

Andre grunner til avskilting kan være at:

  • forsikringen ikke er i orden
  • EU-kontrollen ikke er i orden

I disse tilfellene må du kontakte Statens vegvesen.

Tilleggsavgift

Hvis du har registrert kjøretøyet i desember 2017 og ikke betalt årsavgift innen 30. januar 2018, må du også betale en tilleggsavgift. Dette gjelder også om du ikke har mottatt faktura.

Du må betale alle avgiftene før du kan få skiltene tilbake. Det er Statens vegvesen som oppbevarer skiltene. Du må betale et gebyr til Statens vegvesen før du kan få skiltene tilbake. Les mer om skilter hos Statens vegvesen

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.