• Skriv ut
 • 1 Egen bil

Egen bil

Du kan ikke bruke egen bil i Norge, hvis bilen er registrert i utlandet.

Det finnes noen få unntak:

 • Du skal demonstrere et utenlandsregistrert kjøretøy.
  Dokumentasjon som kan vedlegges kan være kopi av oppdragsbekreftelse og gjennomføringsplan, informasjon om samarbeidspartnere og ansvarlig for oppdraget.
 • Du skal bruke et utlandsregistrert kjøretøy ved flytting til eller fra Norge.
  Dokumentasjon som kan vedlegges kan være kopi av flytteattest, arbeidskontrakt eller andre dokumenter som kan sannsynliggjøre flytting.
 • Du skal kjøre et utenlandsregistrert kjøretøy gjennom Norge.
  Dokumentasjon som kan vedlegges kan være kopi av oppdragsbekreftelse og gjennomføringsplan, informasjon om samarbeidspartnere og ansvarlig for oppdraget.
 • Du skal bruke et utenlandsregistrert kjøretøy kortvarig i enkeltstående tilfeller, for et fast tidsrom og med klart angitte personer og kjøretøy.
  Bestemmelsen omfatter ulike typetilfeller. Hva slags dokumentasjon som er aktuell, vil avhenge av hvilket typetilfelle det er snakk om. For noen tilfeller vil det være kopi av oppdragsbekreftelse og gjennomføringsplan. For andre tilfeller kan det være en beskrivelse av gjennomføringsplanen.

Før du tar med bilen til Norge, må du søke om tillatelse til midlertidig bruk av utenlandsregistrert kjøretøy i Norge. Relevant dokumentasjon må legges ved som nevnt over.

Kjøretøy registrert på Svalbard

Hvis du er fastboende på Svalbard og skal på ferie til Norge, kan du søke om tillatelse til å bruke kjøretøyet. Du kan få innvilget kjøretillatelse for inntil tre måneder pr. kalenderår. Før du tar med bilen til Norge, må du søke om kjøretillatelse for midlertidig bruk av Svalbardregistrert kjøretøy. Kopi av vognkort, bostedsbevis og bekreftelse for at kjøretøyet befinner seg på Svalbard er dokumenter som skal legges ved søknaden.

Du må betale årsavgift for kjøretøyet. Vær oppmerksom om du flytter til fastlandet, må du fortolle og betale avgifter for kjøretøyet.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.