Melding om flytting innenlands

Skjema

  • Skriv ut

Skal du flytte innen Norge, må du sende oss flyttemelding innen 8 dager etter at du har flyttet.

Hvis familien flytter samlet, kan du melde flytting for ektefelle, samboer, partner og barn over/under 22 år i samme melding. Dette forutsatt at dere har vært registrert bosatt på samme fraflyttingsadresse, og skal bli bosatt på samme tilflyttingsadresse.

Dersom du skal flytte ut fra det som er felles hjem med barn under 22 år, og/eller ektefelle, må du gjøre følgende:

  • Melde flytting i Altinn
  • Opprette Kontaktskjema i Altinn hvor du legger inn opplysning om AR-nummeret som du får etter å ha sendt flyttemeldingen.
  • Du skriver inn hvor ofte du antar du kommer til å besøke barn og/eller evt ektefelle i tidligere felles hjem, med eller uten overnatting.
  • Du må skanne kopi av skjøte, kjøpe-, eller leiekontrakt som dokumenterer varig bosetting på ny adresse. Denne må du legge som vedlegg til kontaktskjemaet i Altinn.
  • Sende inn kontaktskjemaet med vedlegg.

Hvis ett eller flere barn flytter med deg, må du sørge for underskrift fra den andre forelder som barna flytter fra. Se informasjon om flyttemelding for barn under 18 år. Det enkleste er om den andre forelder sender elektronisk flyttemelding kun for barna, i tillegg til at du har de med på din flyttemelding. Da godtar vi det som underskrift fra den andre.

Behandlingstid

Behandlingstiden er normalt 1 uke. Du får et brev fra oss når vi har registrert den nye adressen din. Husk å merke postkassen din med navn og du må selv melde adresseendring til Posten.

Ved å sjekke "Din kontaktinformasjon" i Altinn, kan du se hvilken folkeregistrerte adresse som for tiden er gjeldende for deg. Har du en postadresse registrert (som ikke er den samme som bostedsadressen), er det derimot den som vises.

Flyttemelding på papir

Du kan også sende oss flyttemeldingen på papir, men da må du huske å legge ved kopi av gyldig legitimasjon. Gyldig legitimasjon er id-kort som inneholder fødselsdato, navn, signatur og bilde. Du bør imidlertid ikke sende oss kopi av bankkortet ditt, fordi det inneholder sensitiv informasjon.

Send skjemaet til hvilket som helst skattekontor.

Last ned, fyll ut og send til oss

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om folkeregisteret

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.