Endre skattekort/forskuddsskatt

Skjema Gjelder for inntektsåret 2018

  • Skriv ut

Når du har endret skattekortet ditt, får arbeidsgiver automatisk tilgang til det nye skattekortet. Dermed trenger du ikke levere noe til arbeidsgiver.

Informasjon om skattekortet ditt

  • Etter at du har endret skattekortet, får du informasjon om det nye skattekortet ditt (skattetrekksmelding), normalt innen 5 virkedager. Er du registrert e-bruker, får du informasjonen i meldingsboksen din i Altinn. Hvis du ikke er e-bruker, sender vi informasjonen til din folkeregistrerte adresse.
  • I skattetrekksmeldingen vil gjeldsrenter mangle i oversikten over grunnlag. Gjeldsrenter er likevel tatt med slik at beregnet skatt er riktig.
  • Du kan se hva du har tjent hittil i år i tjenesten for å endre skattekort. Disse postene er forhåndsutfylt av Skatteetaten, og opplysningene er hentet fra arbeidsgivernes innrapporterte opplysninger (a-meldingen).
  • Kontroller at alle opplysningene stemmer. Dette kan du gjøre ved å se på lønnslipp, dokumentasjon fra NAV eller den som betaler ut din pensjon og dokumentasjon fra banken hvis du har gjeld, gjeldsrenter og eventuelt formue.

Du kan sjekke hva arbeidsgivere/pensjonsutbetalere har rapportert om arbeidsforhold og lønnsopplysninger hittil i år.

Nytt i skattekortet for 2018

Skattekortet inneholder én eller flere trekkoder som arbeidsgiver/pensjonsutbetaler skal trekke etter. Det er fem trekkoder for lønn og én for pensjon.

Mottar du syke-, foreldre-, svangerskaps-, omsorgs- eller pleiepenger fra NAV?

Da kan skattetrekket ditt bli endret sammenlignet med fjoråret

Forskuddsskatt – personlig skattyter

Driver du selvstendig næringsvirksomhet (enkeltpersonforetak),er deltaker i ansvarlig selskap, eller har andre inntekter eller formue som ikke er trekkpliktig, skal du betale forskuddsskatt.

Utenlandsk arbeidstaker?

Utenlandske arbeidstakere må som regel møte opp på skattekontoret for å søke om skattekort. Det finnes noen unntak

Last ned, fyll ut og send til oss

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om skattekort og frikort.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.