Endre skattekort/forskuddsskatt

Skjema Gjelder for inntektsåret 2017

  • Skriv ut

Tips en venn

Tips en venn

Når du har endret skattekortet ditt, får arbeidsgiver automatisk tilgang til det nye skattekortet ditt elektronisk fra Skatteetaten. Dermed trenger du ikke levere noe til arbeidsgiver.

Skattekort for 2018 er tilgjengelig 15. desember.

Informasjon om skattekortet ditt

Etter at du har endret skattekortet, får du informasjon om det nye skattekortet ditt (skattetrekksmelding), normalt innen 5 virkedager. Er du registrert e-bruker, får du informasjonen i meldingsboksen din i Altinn. Hvis du ikke er e-bruker, sender vi informasjonen til din folkeregistrerte adresse.

Du kan se hva du har tjent hittil i år i tjenesten for å endre skattekort. Disse postene er forhåndsutfylt av Skatteetaten, og opplysningene er hentet fra arbeidsgivernes innrapporterte opplysninger (a-meldingen).

Kontroller at alle opplysningene stemmer. Dette kan du gjøre ved å se på lønnslipp, dokumentasjon fra NAV eller den som betaler ut din pensjon og dokumentasjon fra banken hvis du har gjeld, gjeldsrenter og eventuelt formue.

Du kan sjekke hva arbeidsgivere/pensjonsutbetalere har rapportert om arbeidsforhold og lønnsopplysninger hittil i år.

Forskuddsskatt – personlig skattyter

Driver du selvstendig næringsvirksomhet (enkeltpersonforetak),er deltaker i ansvarlig selskap, eller har andre inntekter eller formue som ikke er trekkpliktig, skal du betale forskuddsskatt.

Utenlandsk arbeidstaker?

Utenlandske arbeidstakere må som regel møte opp på skattekontoret for å søke om skattekort. Det finnes noen unntak

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om skattekort og frikort.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.