Søknad om bruk av utenlandsregistrert bil i Norge

Skjema

 • Skriv ut

Skal du bruke en utenlandsregistrert bil i Norge, må du søke om kjøretillatelse. Du kan kun søke om kjøretillatelse hvis du skal:

 • Demonstrere et utenlandsregistrert kjøretøy.
  Dokumentasjon som kan vedlegges kan være kopi av oppdragsbekreftelse og gjennomføringsplan, informasjon om samarbeidspartnere og ansvarlig for oppdraget.
 • Bruke et utlandsregistrert kjøretøy ved flytting til eller fra Norge.
  Dokumentasjon som kan vedlegges kan være kopi av flytteattest, arbeidskontrakt eller andre dokumenter som kan sannsynliggjøre flytting.
 • Kjøre et utenlandsregistrert kjøretøy gjennom Norge.
  Dokumentasjon som kan vedlegges kan være kopi av oppdragsbekreftelse og gjennomføringsplan, informasjon om samarbeidspartnere og ansvarlig for oppdraget.
 • Bruke et utenlandsregistrert kjøretøy kortvarig i enkeltstående tilfeller, for et fast tidsrom og med klart angitte personer og kjøretøy.
  Bestemmelsen omfatter ulike typetilfeller. Hva slags dokumentasjon som er aktuell, vil avhenge av hvilket typetilfelle det er snakk om. For noen tilfeller vil det være kopi av oppdragsbekreftelse og gjennomføringsplan. For andre tilfeller kan det være en beskrivelse av gjennomføringsplanen.

Søk god tid i forveien

Du må regne med inntil 14 dagers saksbehandlingstid. Det er derfor viktig å søke god tid i forveien.

Midlertidig opphold i Norge?

Er du registrert bosatt i utlandet, og oppholder deg midlertidig i Norge, kan du bruke utenlandsregistrert kjøretøy i inntil to år. Du må da søke om kjøretillatelse ved midlertidig opphold i Norge.

Du må du sende søknad om midlertidig kjøretillatelse ved midlertidig opphold i Norge elektronisk via Altinn.

 

Hjelp til innlogging?

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.