Søk i skattelistene

Selvbetjening

Skattelistene for inntektsåret 2013 finner du her etter at siste skatteoppgjør er klart, 17. oktober 2014. Nå kan du søke i listene for tidligere inntektsår.

Søkene anonymiseres. Det vil si at Skatteetaten ikke sporer søkene dine. Du kan se på likningsopplysninger for til inntil 500 personer per måned.

Slutt på søk via nettaviser

I 2011 ble det gjennomført en innstramming i reglene for å publisere skattelistene. Innstrammingen innebærer at det ikke lenger er tillatt å publisere søkbare skattelister i blant annet nettaviser. Hensikten er blant annet å unngå kommersiell bruk av opplysningene.
Skattedirektoratet kan imidlertid ikke pålegge pressen å fjerne tidligere års skattelister. Kvaliteten på disse listene vil nødvendigvis blir dårligere jo eldre disse blir.

Pressen får fortsatt utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken. Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på internett eller gis til andre. Pressen kan likevel omtale enkeltpersoner i avisartikler og publisere topplister.

Hjelp til innlogging?

Fant du det du lette etter?

Maks 100 tegn. Kun tall og bokstaver.