Søk i skattelistene

Selvbetjening

Skattelistene for inntektsåret 2013 finner du her etter at siste skatteoppgjør er klart, 17. oktober 2014. Nå kan du søke i listene for tidligere inntektsår.

Ny ordning for søk i skattelistene fra 17. oktober 2014

Med den nye ordningen kan du få vite hvem det er som har søkt på deg i skattelistene. Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser hvem som har søkt på deg. Du får opp navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt. Det blir innført 16 års aldersgrense på søk i skattelistene.

Slutt på søk via nettaviser

I 2011 ble det gjennomført en innstramming i reglene for å publisere skattelistene. Innstrammingen innebærer at det ikke lenger er tillatt å publisere søkbare skattelister i blant annet nettaviser. Hensikten er blant annet å unngå kommersiell bruk av opplysningene.

Skattedirektoratet kan imidlertid ikke pålegge pressen å fjerne tidligere års skattelister. Kvaliteten på disse listene vil nødvendigvis blir dårligere jo eldre disse blir.

Pressen får fortsatt utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken. Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på internett eller gis til andre. Pressen kan likevel omtale enkeltpersoner i avisartikler og publisere topplister.

Hjelp til innlogging?

Fant du det du lette etter?

Maks 100 tegn. Kun tall og bokstaver.