Taxnorway.no

Skatteoppgjør

Utskriftversjon

Når Skatteetaten har behandlet skattemeldingen din får du et skatteoppgjør. Det er da du får vite om du får igjen penger på skatten, eller om du må betale restskatt.

Vi varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart.
Første pulje med skatteoppgjør er klar 22. juni. Neste mulighet er 2. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober.

Når kommer skattepengene?

Får du penger til gode, vil disse bli utbetalt senest tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt. Beløpet blir overført til den konto vi har registrert på deg.

Dersom vi mangler opplysninger om din bankkonto kan vi ikke utbetale ditt tilgodebeløp.

Du kan registrere kontonummer i Altinn på kontaktskjema RF-1306. Har du fått skatteoppgjør fra Skatteoppkrever utland kan du bruke skjemaet Kontoopplysninger.

Du kan også ta kontakte skatteoppkreveren i din kommune for å registrere eller endre ditt kontonummer.

Sjøfolk bosatt i utlandet vil kun få utbetalt tilgode beløp over 2000 kroner.

Restskatt, renter og innbetaling

Hvis skatteoppgjøret ditt viser restskatt, må du betale det du skylder.

Du som er Elektroniske bruker får tilsendt faktura med betalingsinformasjon og forfallsfrist i meldingsboksen din i Altinn. Dersom du ikke er elektronisk bruker, får du tilsendt faktura med forfallsfrist i posten til din folkeregistrete adresse. 

Når må jeg betale restskatten?

Restskatt under kr 100 trenger ikke betales.

For deg som får skatteoppgjøret i juni, er tidligste forfallsfrist 20. august - både for restskatt over og under 1000 kr. Hvis du får over 1000 kroner i restskatt, blir denne delt i to like innbetalinger. Forfallsfrist er tre og åtte uker etter at skatteoppgjøret ditt blir sendt ut, men tidligst 20. august og 8 uker deretter.

Slik unngår du renter på restskatten.

Hvorfor må jeg betale restskatt?

Forklaringen er ofte at de endelige tallene for inntekt og fradrag ble annerledes enn det som lå til grunn for skattekortet du hadde i 2016. Du har selv ansvar for at grunnlaget for skattekortet i skattetrekksmeldingen er riktig.

Klage på skatteoppgjøret

Mener du det er feil i skatteoppgjøret ditt, for eksempel feil skatteklasse, inntekt, formue, fradrag eller beregninger av skatter og avgifter, kan du fortsatt rette det. Som elektronisk bruker, kan du gjøre dette på skatteetaten.no.

 


Work in Norway