This page is not available in English.

Nyhet

Studentene vil til Skatteetaten

  • Published:

Skatteetaten klatrer til 17. plass på listen over de 100 mest attraktive arbeidsplassene blant økonomistudentene, og er årets nykommer på listen til jusstudentene.

Det viser Universums årlige undersøkelse, der 10 417 studenter fra 26 skoler har delt sine tanker om hvor de ønsker å arbeide etter de er ferdig med studiene.

Økonomistudentene rangerer Skatteetaten på 17. plass, fire plasser opp fra i fjor. Også på IT-listen klatrer Skatteetaten fem plasser til en 36. plass. På listen over attraktive arbeidsplasser blant jusstudentene er Skatteetaten inne for første gang, og 33. plassen sikret Skatteetaten prisen for årets nykommer.

Spennende arbeidsoppgaver

- Vi er kjempefornøyde med at vi klatrer på listene til både økonomi-, juss-, og IT-studentene, som er kjernegruppene vi rekrutterer fra, sier HR-direktør i Skatteetaten Lise Sannerud.

En av årsakene til at Skatteetaten blir sett på som en stadig mer attraktiv arbeidsplass, er ifølge Sannerud at etaten har spenndende arbeidsoppgaver innenfor flere fagfelt.

- Jurister utgjør den største kompetansegruppen vår. Samtidig er vi ledende i Norge innenfor store IT-prosjekter, illustrerer hun.

- Bygger velferdsstaten

HR-direktøren understreker også at mange unge er blitt mer opptatt av å jobbe i en organisasjon som har et samfunnsoppdrag.

- I Skatteetaten bidrar man hver dag til velferdsstaten Norge. Dette er en spesielt viktig faktor for rekruttering av unge, sier hun.

I tillegg til økonomi, IT og juss, kårer Universum de mest attraktive arbeidsplassene innen teknologi og humaniora.