Om pendlerveiviseren

Publisert: 14.03.2014

  • Skriv ut

Denne veiviseren gir veiledning og informasjon om du oppfyller vilkårene for å kunne regnes som pendler, og viser hva du kan ha krav på i fradrag for merutgifter til kost og losji ved pendleropphold og for hjemreiser.

Du må svare på mellom 1 og 13 spørsmål for å få vite hva som gjelder deg. Veiviseren tar utgangspunkt i de vanligste målgruppene innen pendling og gir generell veiledning ut fra spørsmålene du har svart på. Fordi ikke alle dine skattemessige forhold er vurdert, er informasjonen ikke et bindende svar fra oss. For utfyllende informasjon om regelverket for pendlere kan du lese mer her:

Om du mener du har krav på fradrag for pendling, må du opplyse om det i skattemeldingen din. Endring av skattemeldingen kan gjøres elektronisk eller på papir.

Den endelige vurderingen av hva du kan få i fradrag for pendling, gjøres i behandlingen av skattemeldingen din. Og svaret på om vi har godkjent reisefradraget får du i skatteoppgjøret.

Kan veiviseren bli bedre?

Du kan hjelpe oss med å gjøre veiviseren bedre ved å sende oss en melding. Vi kan ikke svare på spørsmål om skatt, så trenger du hjelp og personlig veiledning om skatt, folkeregister eller annet, må du kontakte oss i andre kanaler.

Din tilbakemelding på veiviseren:

Ditt navn:
Ditt innspill på veiviseren:
Din e-postadresse:

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.