Lagre, skrive ut eller dele skattemeldingen

Hvis du skal lagre, skrive ut eller dele skattemeldingen, vil fremgangsmåten avhenge av om du har fått ny skattemelding eller skattemelding i gammelt format.

Jeg har fått skattemelding i gammelt format (Altinn)

Ønsker du å lagre skattemeldingen som en fil eller skrive ut en kopi av skattemeldingen på papir kan du logge inn i Altinn, hente den ned som en PDF og skrive den ut. Den er tilgjengelig 7. april.

Etter innlogging ser det slik ut:

Skriv_ut_skattemeldinga_2020.png

I dette vinduet klikker du på meldingen som heter "Melding: Skattemeldingen [for det aktuelle året]". Da vil du få opp en PDF som du kan lagre eller skrive ut.

 

Jeg har fått ny skattemelding

Dersom du ønsker å laste ned skattemeldingen til eget bruk, gjør du dette i den nye skattemeldingen.

Dersom du skal sende skattemeldingen til andre, for eksempel til kommunen eller i en lånesøknad til en bank, kan det være krav til større detaljeringsgrad enn oppsummeringen du får i den nye skattemeldingen.  

Du finner PDF-versjonen av din opprinnelige skattemelding ved å logge inn i Altinn. I år vil denne være tilgjengelig fra 7. april for alle som har fått ny skattemelding.

Etter innlogging klikker du på meldingen som heter "Melding: Skattemeldingen for 2020 som dokumentasjon". Da vil du få opp en PDF som du kan lagre eller skrive ut.

 

Jeg er usikker på hvilken skattemelding jeg har fått 

Hvis du er usikker på hvilken skattemelding du har fått, kan du se en oversikt over de ulike formatene.