Pressemelding

Husk leveringsfrist for skattemeldingen

  • Publisert:
Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Er du i rute med skattemeldingen? Siste frist for å levere skattemeldingen er torsdag 30. april. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige.

9 av 10 har åpnet skattemeldingen og 1,9 millioner har allerede levert den. Mange som har levert den nye skattemeldingen har mottatt skatteoppgjøret og fått utbetalt skatt til gode.  

– Det er viktig å sjekke mer enn bare om du har foreløpig skatt til gode eller skatt å betale. Er det noe du selv må fylle inn, som ekstra inntekter, eiendom eller annen formue du har i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

1 av 3 med skatt til gode har fått penger allerede

Leverer du den nye skattemeldingen før 30. april, kan du få utbetalt skattepenger du har til gode tidligere enn før. Mange får skatteoppgjøret et par uker etter at de leverer skattemeldingen. Nesten 900.000 personer har allerede fått skatteoppgjøret sitt og det er utbetalt 9,3 milliarder kroner i skatt til gode.  

– Med visse forbehold kan du få skatteoppgjøret tidligere hvis du leverer den nye skattemeldingen. Av alle de som får skattemeldingen digitalt, har 35 % av de med skatt til gode fått pengene på konto allerede før leveringsfristen er utløpt, sier Gjengedal.

– Du trenger ikke å levere skattemeldingen så lenge du har sjekket at alt er tatt med og at alle opplysningene er korrekte, men da kan du ikke regne med å få skattepengene før tidligst 22. juni, understreker Gjengedal.

Mange får skatteoppgjøret mellom juni og oktober

Velger du å bruke leveringsfritak, eller hvis du leverer skattemeldingen etter 30. april, kommer skatteoppgjøret enten 22. juni, eller mellom 12. august og 21. oktober. Det samme gjelder alle som får beregnet restskatt.  Leverer du skattemeldingen på papir, får du skatteoppgjøret tidligst 12. august.

– Din viktigste oppgave er å kontrollere at opplysningene er fullstendige og korrekte. Du er selv ansvarlig for at skattemeldingen er riktig, det gjelder også hvis du benytter deg av leveringsfritak, sier Gjengedal.

Utsatt leveringsfrist for næringsdrivende

Har du fått skattemelding for næringsdrivende, må du levere skattemeldingen. Den må leveres elektronisk. Fristen er i år forlenget fra 31. mai til 31. august.

Slik får du hjelp med skattemeldingen

Har du spørsmål, finner du mye nyttig informasjon og hjelpemidler på skatteetaten.no, for eksempel veivisere og kalkulatorer. Den nye skattemeldingen har også veiledning og hjelp i selve skattemeldingen. Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Skatteetaten på chat, telefon eller på Facebook. Skatteetatens publikumskontorer er stengt for å hindre virusspredning, men veiledere over hele landet svarer på spørsmål fra hjemmekontor.

De siste dagene er det mange som lurer på følgende:

  • Jeg har fått feil eller mangler formuesverdi på min eiendom – hvordan kan jeg endre?

Dersom informasjon mangler eller er feil må du legge inn informasjonen i skattemeldingen. Velg type eiendom det gjelder. Du finner informasjon om hvordan du skal føre det i skattemeldingen, under hver enkelt eiendomstype.

  • Hvordan finner jeg listepris på bil til bruk i skattemeldingen?

Du kan få beskjed at listepris for kjøretøy mangler og du får ikke se skatteberegning før du legger inn denne. Informasjonen ligger på skatteetaten.no med en oversikt der du kan velge årstall og finn din bil med riktig listepris. 

  • Når kommer skatteoppgjøret?

I år får mange lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt i april eller mai, men mange vil få den 22. juni. Skatteetaten kan ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt. Du får varsel når oppgjøret ditt er klart.

Trenger du mer tid?

Hvis du venter på opplysninger eller svar, eller trenger mer tid, kan du søke om å få utsatt frist for å levere skattemeldingen. Fristen for dette er 30. april og da utsettes fristen til 31. mai. Se skatteetaten.no/utsettelse.

Er du lønnsmottaker eller pensjonist, og er sikker på at alle opplysningene som er forhåndsutfylt er riktige, trenger du ikke å levere skattemeldingen (leveringsfritak).

Tall

Over 3,2 millioner lønnstakere og pensjonister har åpnet skattemeldingen sin. Det utgjør ca. 86 prosent av de totalt 3,7 millioner som mottar skattemeldingen digitalt. I tillegg har 695.000 lønnstakere og pensjonister mottatt skattemeldingen på papir i postkassa. Rundt 500.000 har ennå ikke åpnet skattemeldingen.

1,9 millioner skattemeldinger er sendt inn så langt. I fjor leverte rundt 1,3 millioner lønnstakere og pensjonister skattemeldingen. 400.000 sendte den inn de siste to dagene før fristen. 7 av 10 brukte leveringsfritak.

Nyttige verktøy

Alt om skattemeldingen: skatteetaten.no/skattemelding