Dekor lav
Important information

This page is not available in English.

Sikkerhet og personvern

Det er kun mulig å søke om støtte fra regjeringens lønnsstøtteordning via nettsiden lonnsstotte.no. Nettsiden lonnsstotte.no benytter samme løsning som Skatteetatens nettsider skatteetaten.no.

Når du skal søke må du først identifisere deg i ID-Porten før du kommer til søknadsskjemaet. Du vil motta et varsel fra Altinn når søknaden din er ferdig behandlet.

Vi spør ikke om koder, bank- eller kredittkortopplysninger via SMS, e-post eller sosiale medier og sender ikke lenker uoppfordret  i disse kanalene. Vi sender heller ikke vedlegg eller forespør om kopi av ID dokumenter på SMS eller e-post.

Det er kun spesifikke (spesifiserte) personer som kan søke om støtte på vegne av et foretak. Ikke la andre tilsynelatende velmenende tjenester eller personer utføre innlogging og utfylling av selve søknaden for deg.

Bruk alltid din egen elektroniske ID for å identifisere deg i ID-Porten og ikke del den med andre. Husk å sjekke at nettleseradressen er riktig hver gang du taster koder eller påloggingsinformasjon.

Dersom du mistenker forsøk på svindel

Hvis du har mottatt forsøk på svindel via SMS, e-post eller sosiale medier:

  1. Ikke oppgi noe av informasjonen som etterspørres og ikke svar på henvendelsen. Trykk heller ikke på lenker eller vedlegg dersom du mistenker svindel.
  2. Videresend mistenkelige SMS eller e-poster relatert til kompensasjonsordningen, til [email protected]. Det hjelper oss med å oppdage nye varianter av svindel raskere.

Les mer om phishing og svindel på Skatteetatens sider.

Personvern

Skatteetaten bruker analyseverktøyet Google Analytics for å samle og vurdere informasjon om hvordan besøkende bruker støtteordningen. Google Analytics bruker informasjonskapsler.

Som behandlingsansvarlig for støtteordningen er det Skatteetaten som bestemmer hvilke opplysninger Google kan innhente om bruken av lonnsstotte.no. Google Analytics mottar bare generell webstatistikk, som for eksempel nettlesertype, tidspunkt, språk og hvilken nettside brukeren kom fra.

I tråd med vanlig praksis på Internett registreres brukerens IP-adresse av nettstedet (lonnsstotte.no). Skatteetaten har imidlertid valgt å legge inn et script som fjerner de siste sifrene fra din IP-adresse før informasjonen lagres av Google Analytics. Dette gjør at analyseverktøyet kan anslå brukerens geografiske plassering, men adressen kan ikke benyttes for å identifisere den enkelte.

Mottatte opplysninger er underlagt Google sine retningslinjer for personvern.