Toppbanner
Toppbanner mobil

Skatteetaten gjør IT-comeback i Bergen!

På slutten av 50-tallet revolusjonerte datidens hotteste maskin, EMMA, skatteberegningen. Den var stasjonert i Bergen, og ble omtalt som et teknisk vidunder. Nå skal Skatteetaten igjen plassere viktig IT-kompetanse i Bergen.

Til høsten kommer det flere ledige stilinger i Bergen, så følg med!

EMMA (elektronisk matematikkmaskin av typen IBM 650) har for lengst gått av med pensjon, og nyter rolige dager på Norsk Teknisk Museum i Oslo. Nå trenger vi flinke folk til å videreføre EMMAs arv, og være med på å gjenopplive Skatteetatens innovative og teknologiske miljø i Bergen.

EMMA på Teknisk Museum i Oslo

Vidunderet EMMA ble omtalt som “en meget regneferdig Bergensdame”, og beregnet og avregnet skatten for over en million skatteytere. Det var første gang en så stor og landsomfattende arbeidsoperasjon ble utført av hva avisene den gang omtalte som en «elektronisk hjerne». 
Foto: Norsk Teknisk Museum 

Kanskje du har drømt om å bygge en start-up? Nå har du muligheten til å være med på å bygge opp noe nytt, samtidig som du kan nyte fordelene av fastlønn, pensjonsordning, feriedager, kortere arbeidsdager om sommeren og trening i arbeidstiden.

Og ja, vi har selvfølgelig oppgradert utstyret siden sist. Så du vil få jobbe med barnebarna til EMMA, altså den nyeste teknologien.

I løpet av 2023 skal vi ansette både utviklere, tech lead, funksjonelt ansvarlige og testansvarlig. Året etter skal vi ansette enda flere IT-medarbeidere. Hvis du vil være med fra starten og sette ditt preg på IT-miljøet vårt i Bergen, oppfordrer vi deg til å melde din interesse nå.

Kontoret som blir teamets hovedsete, er sentralt plassert rett ved togstasjonen og bybanen. Det er utsikt til byfjellene og sjøen, tøffelavstand til Festplassen og med et par gode kalosjer kan du tusle videre ned til Fisketorget.  

Men hva skal du egentlig jobbe med? 

Denne gangen er det merverdiavgift (mva), kanskje bedre kjent som moms, som på sett og vis skal revolusjoneres. Du blir en del av et team som skal kode seg frem til nye løsninger og videreutvikle løsninger som allerede eksisterer. Så her får du og teamet ditt et stort ansvar.

Mesteparten av pengene som finansierer den norske velferdsstaten er innom Skatteetaten. Visste du at 23% av midlene som fyller statskassen kommer fra mva?

Nonnen i Bergen

Kontoret ligger sentralt i Bergen. Kanskje din nye arbeidsplass? 

Få nye kolleger over hele landet 

Selv om det er over 60 år siden EMMA briljerte med sin teknologi i Bergen, så har det ikke stått stille på IT-fronten i Skatteetaten.

Hver dag jobber hundrevis av flinke IT-folk over hele landet med svært ambisiøse prosjekter, og lager løsninger som gjør det stadig enklere å forholde seg til skatt og avgifter. I tillegg til at du blir en del av et ferskt IT-miljø i Bergen, så vil du også få gode IT-kolleger i både Oslo, Grimstad, Trondheim, Mo i Rana og Bjørnevatn.

Og du vil ikke komme til et helt tomt kontorlokale, altså. Skatteetaten er allerede godt etablert i Bergen, så det er gode sjanser for å møte kolleger fra andre fagmiljøer i kantinen eller ved kaffemaskinen. 

IT-miljøet i Bergen anno 2023

  • Det første smidige teamet settes sammen.
  • Får plass i Skatteetatens kontor i Nonnesetergaten sentralt i Bergen.
  • Teamet skal jobbe tett sammen med brukerne og ha fokus på løsninger som gir kjappe resultater.
  • Teknologien vi benytter er: Java, Kotlin, SpringBoot, React, Redux, Git, Jenkins, Maven og Nexus for å nevne noe.
  • Vi ser i denne omgang etter erfarne IT-medarbeidere. De som ansettes vil få en nøkkelrolle i utviklingen av IT-miljøet i Bergen i de kommende årene.

Vil du vite mer om EMMA?

Her er noen fakta: 

  • Flyttet inn på Geofysisk institutt ved Universitetet i Bergen i 1958.
  • Tok seg av skatteberegningen for over en million skatteytere.
  • I tillegg til å bli brukt til skatteberegning, ble EMMA også blant annet brukt innen oseanografi, geofysikk, matematikk, fysikk og metrologi.
  • Hadde en hukommelse på 2000 tisifrede desimaltall og muligheten til å utføre 1000 addisjoner/subtraksjoner og 60 multiplikasjoner per sekund.
  • EMMA ble omtalt som både et «teknisk vidunder» og «fryktinngytende», da maskinen på få minutter utførte regneoperasjoner som selv de dyktigste matematikerne brukte ukesvis på.

Til høsten kommer det flere ledige stilinger i Bergen, så følg med!