Hils på våre IT-medarbeidere i Mo i Rana

Visste du at Skatteetaten har et stort IT-miljø i Nordlandsbyen? Hils på Solveig og Øystein som jobber der og finn ut hva som får dem til “å stå opp om mårran”. I tillegg byr Øystein på en liten omvisning på kontoret.

Solveig Larsen og Øystein Opedal jobber sammen med om lag 80 IT-kolleger i Mo i Rana. Øystein jobber som backend-utvikler, og Solveig jobber som leveranseansvarlig.

– Som leveranseansvarlig planlegger og bestiller jeg inn de releasene vi har. Det betyr at når utviklerne utvikler noe, så organiserer jeg dette i testmiljøet, aksemiljøet og produksjon, forklarer Solveig.

Bli bedre kjent med Solveig og IT-miljøet på Mo:


Solveig er født og oppvokst på Mo. Hun har blitt værende i byen blant annet fordi hun setter stor pris på alle naturopplevelsene Helgeland har å by på.

– Jeg synes vi har en passe stor by, og du har nærhet til fjell, sjø og alpinanlegg. Så her er det masse å finne på dersom man liker slikt, sier Solveig.

Hun trekker også frem fordelen med å jobbe på en arbeidsplass som ikke er for stor.

– Du blir veldig sett, og du kan få muligheten til å bli med på de tingene du ønsker. Eksempelvis så har jeg blitt utfordret til å se litt på testing. Jeg har også blitt involvert i rekruttering, som jeg synes er kjempespennende.

– Så mulighetene byr seg kanskje litt oftere her enn i en storby, sier hun.

Fra Asker til Mo i Rana

Backend-utvikler Øystein Opedal derimot hadde sjeldent satt sine ben i Mo i Rana før han fikk jobben i Skatteetaten. Men det var et ønske om en forandring som gjorde at han pakket kofferten og reiste fra kjente trakter i Asker til Mo.

Bli bedre kjent med Øystein, og få en omvisning på kontoret:


– I løpet av studietiden kjente jeg på at jeg hadde vært litt for lenge i komfortsonen. Jeg hadde lyst til å teste ut nye muligheter, forteller 28-åringen.

Etter å ha sett seg litt om, kom han over stillinger i Skatteetaten både i Oslo, Grimstad og Mo i Rana.

– Jeg søkte på alle tre, og så fikk jeg jobb her på Mo. Og da flytta jeg med en gang.

Han visste lite om hva han kom til, og synes det var litt skummelt i starten. Men han ble heldigvis tatt veldig godt imot, og trekker frem kandidat Helgeland som et fint tilbud for nyansatte og tilflyttere til Helgeland og Mo i Rana.

– Her får vi møte andre traineer fra ulike bedrifter i området. Det er mye sosialt som skjer, og det er en god mulighet til å bygge nettverk, forteller han.

– Og nå er jeg kanskje blitt mer innfødt enn de innfødte her på Mo, spøker Øystein, som i likhet med Solveig også ofte benytter seg av turmulighetene i området.

Vi søker flere kolleger i Mo i Rana

Akkurat nå har vi flere ledige IT-stillinger i Mo i Rana.