Bygger opp et nytt IT-miljø i Trondheim

Skatteetaten har allerede store IT-miljø i Oslo, Grimstad og Mo i Rana. Nå står Trondheim for tur, og de første medarbeiderne er på plass. Hils på to av dem her!

Med nærhet til NTNU og det store fagmiljøet der, var det ikke vanskelig å lande på Trondheim som en ny IT-lokasjon for Skatteetaten. Jan Terje Jensen og Alexandru Zin er to av de nyansatte som skal være med på å bygge opp IT-miljøet i tekno-byen. 

– Vi er en del av det første teamet her, og jeg synes det er veldig artig å få være med helt fra starten, sier Jan Terje, som er ansatt som funksjonelt ansvarlig. En del av hans jobb er å sikre at komponenter og applikasjoner levert fra teamet stemmer overens med forretningsmessige krav, krav til brukskvalitet og andre generelle krav.

Alexandru jobber som testansvarlig, og støtter det Jan Terje sier. Han synes det har vært veldig trivelig å komme inn i IT-miljøet i Trondheim.

– Jeg opplever at Skatteetaten har mange flinke folk med masse erfaring. Det er et fint utviklingsmiljø med arkitekter, utviklere, testere, UX-designere, alt mulig egentlig, forteller han.

Utvikler en portal for næringsdrivende

Både Alexandru og Jan Terje jobber i prosjektet “rett fra start”. Prosjektet er en del av et større program som heter Fremtidens innkreving. Målet er å forenkle hverdagen til borgere og næringsliv, gjennom å utvikle tjenester som henger sammen for brukerne, uansett hvilken offentlig etat som tilbyr tjenesten.

Fakta: Fremtidens innkreving

Skatteetaten skal lede et sjuårig program for digital transformasjon av statlig innkreving. Programmet har fått navnet Fremtidens innkreving. I samarbeid med NAV, Brønnøysundregistrene, politiet og flere andre offentlige etater, skal vi harmonisere og koordinere tjenester, lovverk, prosesser, IT-systemer og brukerflater.

– I prosjektet teamet vårt er ansvarlige for, skal vi utvikle en portal for næringsdrivende i første omgang, sier Jan Terje.

– Ja, og den skal hjelpe bedrifter og organisasjoner med å komme i gang, legger Alexandru til. 

Begge trekker frem programmet Fremtidens innkreving som avgjørende for at de klikket på “send inn søknad” i stillingsannonsen.  

– Det at Skatteetaten skal gjøre det enklere for brukerne sine, er noe jeg ønsket å være med på, forteller Alexandru.  

Jan Terje forteller at han lenge har hatt lyst til å jobbe i det offentlige, og da han kom over en annonse som handlet om Fremtidens innkreving ble han motivert til å få dette ønsket til å bli virkelighet.  

– Jeg søkte og takket ja til stillingen fordi jeg hadde lyst til å bidra i samfunnsviktige løsninger. Og det at vi får gjøre jobben i autonome team, synes jeg var veldig spennende. Da får man et stort eierskap til løsningene man er med på å utvikle, fremfor å kun forholde seg til kundekrav med mindre ansvar i linja etter at funksjoner og løsninger er implementert, forteller Jan Terje.

Bli bedre kjent med Alexandru og IT-miljøet i Trondheim:

Vi søker flere kolleger 

Vi har flere ledige IT-stillinger i hele landet. Her får du jobbe med oppgaver som har stor betydning for samfunnet sammen med veldig mange trivelige og flinke folk!