Noen temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

Skriv ut skattemeldingen på papir

  • Skriv ut

Har du fått skattemeldingen elektronisk?

Ønsker du å lagre skattemeldingen som en fil eller skrive ut en kopi av skattemeldingen på papir kan du logge inn i Altinn og hente denne ned som en PDF. Den kan så skrives ut fra tilsendt PDF-utgave.

Du finner den i Min meldingsboks/Årets Skattedokumenter under navnet Tilsendt skattemelding 2016.

Etter innlogging ser det slik ut:

Finn selvangivelsen i Altinn

  1. Elektronisk skattemelding: Klikk på "Endre og levere skattemeldingen elektronisk"
  2. Utskriftsvennlig skattemelding (PDF): Klikk på "Tilsendt skattemelding 2015" for å se på, lagre eller skrive ut tilsendt PDF-versjon av skattemeldingen.

Har du endringer og skal levere skattemeldingen så anbefaler vi at du endrer den elektronisk. Ellers får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august. Slik endrer du skattemeldingen.

Hvem får skattemeldingen elektronisk? 

Alle som har registrert kontaktinformasjon hos en offentlig aktør vil få skattemeldingen kun elektronisk, med mindre de har reservert seg på Norge.no. Fjern reservasjon eller reserver deg på Norge.no

Alle næringsdrivende får skattemeldingen elektronisk. Er du næringsdrivende må du levere skattemeldingen.

Hvem får skattemeldingen på papir, og når kommer den?

Om du har reservert deg eller tilhører den gruppen som ikke har tatt stilling til om du skal være elektronisk bruker eller reservere deg, så får du tilsendt skattemeldingen på papir. Skatteetaten sender ut skattemeldingen på papir fra 4. april. 

Frist for levering er 30.april for lønnstakere og pensjonister, uansett leveringsmåte.

Fann du det du leitte etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.