Driver du virksomhet og synes skatt og mva. er komplisert? 

For mange er det enklere, raskere og riktigere å rapportere til Skatteetaten fra et regnskapssystem.

 

Skatteetaten lager nye systemer for mva-meldingen og skattemeldingen. Flere regnskaps- og årsoppgjørssystemer tilpasser sine systemer til våre nye løsninger. Det gjør det enklere å rapportere riktig, og det kan bety at du slipper å bruke tid på å rette i etterkant.

De aller fleste som driver bedrift må føre et regnskap. Regnskapet brukes som grunnlag når du skal levere skattemelding, mva-melding og eventuelt andre lovpålagte oppgaver.

 

Næringsdrivende som har aksjeselskap må bruke et regnskapssystem eller regnskapsfører for å levere skattemeldingen fra regnskapsåret 2023.

Dette bør du tenke på hvis du skal velge et regnskapssystem

 

1. Finn ut hvor mye hjelp du trenger

Synes du økonomi og regnskap er komplisertog du bruker mye tid på dette? Hvis du for eksempel har flere ansatte, sender fakturaer og er mva-pliktig, kan det hende at det lønner seg å skaffe et regnskapssystem eller en regnskapsfører.

2. Vurder om du ønsker å gjøre det selv

I de aller fleste regnskapssystem får du hjelp og støtte til å føre regnskapet, og rapportere dine forhold til Skatteetaten. 

3. Finn et regnskapssystem som passer deg

Du må finne et system som passer deg og din virksomhetI tillegg må systemet være tilpasset for innsending av mva-melding og skattemelding til Skatteetaten. 

Forstå mer om hva som er nytt

Ny skattemelding for næringsdrivende

Skatteetaten forenkler skattemeldingen for næringsdrivende. Målet er at det skal bli enklere og mer effektivt å levere riktige opplysninger med bedre kvalitet.

Ny mva-melding

Skatteetaten har forenklet prosessen for registrering i mva-registeret, og utviklet en ny mva-melding.