Skatteoppgjøret for utenlandske arbeidstakere

Når skattemeldingen din er behandlet får du et skatteoppgjør. Du får et varsel med beskjed om hvor mye penger du enten får igjen (skatt til gode), eller hvor mye du må betale (restskatt).

Logg inn hvis du har fått varsel om at skatteoppgjøret ditt er klart:

Se skatteoppgjøret ditt

Når kommer skatteoppgjøret mitt?

Etter at din skattemelding er levert, må Skatteetaten behandle den. Når skattemeldingen din er ferdig behandlet, lager vi et skatteoppgjør. Hvor lang tid dette tar, varierer.

Det er bare de som har penger tilgode som får skatteoppgjør i april og mai. Skatteoppgjør med restskatt sendes ut fra juni.

Hvis du har sendt inn endringer og venter på et nytt skatteoppgjør, vil du få varsel når dette er klart.

Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt, selv om du kontakter oss.

Jeg har ikke fått skatteoppgjøret mitt

De fleste lønnstakere og pensjonister får skatteoppgjøret sitt i løpet av april, mai og juni hvert år.

Det er bare de som har penger tilgode som får skatteoppgjør i april og mai. Skatteoppgjør med restskatt sendes ut fra juni.

Hvis du ikke får skatteoppgjøret ditt innen 29. juni er neste mulighet 17. august. Deretter er det løpende oppgjør frem til alle har mottatt sine skatteoppgjør, senest slutten av november.
 
Du får melding når din skattemelding er ferdig behandlet og ditt skatteoppgjør er klart.

Det kan være flere årsaker til at du ikke har fått oppgjøret ditt. For eksempel:

  • Du leverte skattemeldingen etter 30. april.
  • Du leverte skattemeldingen på papir.
  • Du er næringsdrivende eller gift med en næringsdrivende.
  • Du søkte om utsettelse.
  • Du er tatt ut til tilfeldig kontroll.

Noe er feil i skatteoppgjøret mitt

Hvis du oppdager feil i skatteoppgjøret ditt, skal du i de fleste tilfeller endre skattemeldingen og sende den inn på nytt.

Tilgodebeløp - få igjen penger 

Hvis du har penger tilgode, vil du få disse utbetalt kort tid etter at du har mottatt beskjed om at skatteoppgjøret ditt er klart.

Restskatt - må betale penger 

Hvis du får skatteoppgjøret i perioden april - juni, har du frist til 20. august. Mottar du skatteoppgjøret etter juni er fristen for å betale restskatten 3 uker etter at du mottok skatteoppgjøret.

Hvis du betaler restskatten innen 31. mai slipper du renter på restskatten.

Om du ikke er elektronisk bruker

Det er mange fordeler med å bli elektronisk bruker. Blant annet får tilgang til Skatteetatens tjenester på nett. Du kan kommunisere med Skatteetaten og få tilgang til dine dokumenter elektronisk. 

Tidligere års skatteoppgjør

Tidligere års skatteoppgjør finner du i Mine skattedokumenter på Min side.

Skatteoppgjør til avdøde

Når en person dør, blir adressen automatisk fjernet i Folkeregisteret. Det blir derfor ikke sendt ut skattemelding eller skatteoppgjør med mindre det er registrert en kontaktperson for avdøde i Folkeregisteret.Ønsker man skattemeldingen/skatteoppgjøret til avdøde tilsendt, må skifteattest med opplysninger om eventuell fullmakt meldes til oss.

Hvis du har valgt å få tilskudd til energitiltak fra ENOVA som en del av skatteoppgjøret, vil det bli avregnet mot skatteoppgjøret ditt for i fjor. Spørsmål om ordningen rettes til ENOVA.

Skatt på 1-2-3: Slik henger det sammen

Se sammenhengen mellom skattekort, skattemelding og skatteoppgjør, og hva du skal gjøre i løpet av året for å få riktig skatt.