Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Kontakt oss

Nå lurer mange på dette:

Hvis du har tabellkort: Tabellkortet vil automatisk redusere skattetrekket ditt om inntektene endrer seg (lønn, pensjon, dagpenger, trygd). Du trenger ikke å endre skattekortet hvis det bare er lønnsinntekten som endrer seg. Husk å sjekke om de andre opplysningene på skattekortet stemmer, f.eks. gjeldsrenter og andre fradrag.

Hvis du har prosentkort: Du må selv endre skattekortet dersom inntektene (lønn, pensjon, dagpenger, trygd) dine endrer seg.

Dersom renten settes ned bør du endre skattekortet. Hvis du ikke betaler gjeldsrenter, må du sette rentefradraget til kroner 0,-

Du finner informasjon og hjelp til hvordan du melder flytting om du skal flytte i Norge, til Norge, fra Norge eller endre din postadresse.

Fristen for å levere skattemeldingen for næringsdrivende var 31. august. Hvis du ikke har levert skattemeldingen innen fristen, må du levere så fort som mulig.

 

Logg inn i Min Skatt for betalingsinformasjon du trenger for å betale restskatt. I innboksen i Altinn finner du også din faktura hvis du har fått varsel om restskatt.

Vi varsler deg når skatteoppgjøret ditt er klart. Så slipper du å lete og lure.  På samme måte som med skattemeldingen, må du vente på beskjed om at skatteoppgjøret ditt er klart. 

Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt, verken på telefon, facebook eller chat.

Tiltak for å begrense spredning av koronaviruset

Flere skattekontorer åpnet for publikum 2. juni. Husk at du må bestille tid på forhånd. Foreløpig vil det kun være mulig å bestille tid til ID-kontroll hvis du skal søke om skattekort, melde flytting til Norge eller bekrefte farskap.

Våre veiledere jobber fremdeles fra hjemmekontor. Det er mange som ringer så det kan være litt ventetid på telefon.

Du finner mye informasjon på skatteetaten.no eller du kan spørre oss på chat eller Facebook.

 

 

Ring 800 80 000

Ringer du fra utlandet: +47 22 07 70 00. 

Åpningstider på telefon: 09:00 til 15:30 på hverdager.

Når du ringer oss på 800 80 000, gir vi deg 3 tastevalg, med noen undervalg. Du trenger ikke vente til alle talemeldingene er lest opp før du trykker deg videre.

  • Tast 1 om du er privatperson
  • Tast 2 om du er næringsdrivende
  • Tast 3 om er du revisor, regnskapsfører, advokat eller oppgavegiver

Det er gratis å ringe 800 80 000 fra fastlinje. Fra mobiltelefon gjelder prisene i ditt mobilabonnement. Du kan også ringe 22 07 70 00 til lokaltakst fra mobil i Norge.

Spør oss på Facebook

Skatten min - for privatpersoner

Skatten min Bedrift - for bedrifter

Skriv til oss

Du kan ikke sende e-post til oss. Skal du sende oss noe, må du logge deg inn og sende en melding i Altinn:

Viktig informasjon

Skattekontor

Flere skattekontorer åpnet 2.juni for ID-kontroll hvis du skal søke om skattekort, melde flytting til Norge eller bekrefte farskap. Husk at du må bestille tid på forhånd. Øvrige skattekontorer er fremdeles stengt inntil videre. SUA-kontorene er også åpne.

Hjelp til utenlandske arbeidstakere og arbeidsgiverne deres

På Servicesenter for utenlandske arbeidstakere (SUA) får utenlandske arbeidstakere og arbeidsgiverne deres veiledning og hjelp med søknader. Servicesenteret har kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Trondheim og Kirkenes. SUA-kontorene er åpne for timebestilling.

Kemner eller skatteoppkrever

Har du spørsmål om betaling, faktura eller eiendomsskatt er det skatteoppkreveren eller kemneren i din kommune du skal snakke med. Her finner du adressen, telefonnummeret og kontonummeret til skatteoppkreverne.

Statens innkrevingssentral

Statens innkrevingssentral er en del av Skatteetaten. De sørger for innkreving og tvangsinnkreving i saker fra Politiet i tillegg til å kreve inn på vegne av en rekke oppdragsgivere som Lånekassen, Husbanken og Arbeidstilsynet.

Kontaktinformasjon:

Telefon: 751 49 000
Postadresse: Postboks 455, 8601 Mo i Rana
eller benytt kontaktskjemaet.

NAV innkreving

NAV innkreving er en del av Skatteetaten. De sørger for å kreve inn underholdsbidrag og feilutbetalinger etter vedtak fra NAV.

Kontaktinformasjon:

Telefon: 210 51 100
Postadresse: Nav innkreving, 9917 Kirkenes
eller logge deg inn og benytt kontaktskjemaet.

Klage til Skatteetaten

Hvordan du skal gå frem for å klage avhenger av hva du skal klage på. I mange tilfeller kan du nå endre selv, i stedet for å klage.

Jobb i Skatteetaten?

Vil du jobbe i en alltid aktuell etat, der du får ta del i sterke, utviklende fagmiljø og arbeide med samfunnsrelevante oppgaver? Velkommen til Skatteetaten!