Del frikortet på flere arbeidsgivere

Du må ha et frikort før du kan fordele til flere arbeidsgivere og du må være elektronisk bruker.

Har du ikke et frikort kan du bestille det her.

Fra og med det året du fyller 13 år får du automatisk tildelt et frikort dersom du tjente under 70 000 kroner året før. Kortet er tilgjengelig elektronisk og du trenger ikke bestille nytt frikort hvis du allerede har fått et frikort.

Dersom du lurer på om du har fått frikort kan du logge deg inn for å sjekke.

Frikortet er tilgjengelig for arbeidsgiver med en gang det tildeles. Når en ny arbeidsgiver henter frikortet, får du beskjed på e-post eller SMS. Du må være registrert som elektronisk bruker for å motta beskjeden.

Vi gir deg beskjed

Du får beskjed på e-post eller SMS når du må fordele frikortet mellom flere arbeidsgivere. Du må være registrert som elektronisk bruker for å motta beskjed. Det er bare de arbeidsgiverne som har bedt om frikortet ditt, du kan fordele beløpet til.

Slik gjør du det:

  • Logg inn.
  • Finn navnet på firmaet du skal jobbe hos i listen.
    Hvis du ikke ser navnet på firmaet du skal jobbe hos i listen, må du be dem om å søke om frikortet ditt.
  • Bestem deg for hvor stort beløp du vil tjene på denne jobben.
    Har du flere jobber må du dele opp beløpet sånn at det blir maks 70 000 til sammen. Det betyr at du må redusere beløpet hos en arbeidsgiver for å kunne gi mer til en annen. Hvis du allerede har tjent noe på en jobb kan du ikke gi et lavere beløp enn dette til denne arbeidsgiveren.
  • Skriv inn beløpet du har bestemt i ruten som hører til riktig firma
  • Trykk på send inn

Du kan gjøre dette flere ganger i løpet av året, for eksempel hvis du får en ny jobb eller du jobber mer på ett sted enn du har registrert.

Dersom en tidligere arbeidsgiver har bedt om frikortet ditt

Hvis et av firmaene du ser i listen er en arbeidsgiver du ikke jobber for lenger, kan du sette 0 i ruten for dette firmaet. Da kan du gi hele fribeløpet ditt til ny arbeidsgiver.