Pressemelding

Mangelfull oppdatering av skattelister

  • Publisert:

Skattedirektoratet sendte mandag 18. januar ut ny oppdatert versjon av skattelistene til pressen. Bare åtte av 139 medier oppdaterte listene ved forrige oppdatering.

- Vi synes resultatet fra forrige oppdatering er alt for dårlig. Vi sendte e-post både til kontaktpersonene i mediene og til redaksjonene. Det er beklagelig at ikke alle som har mottatt og bruker skattelistene, sørger for å oppdatere opplysningene, sier informasjonsdirektør Lise Halvorsen.

De nye listene er oppdatert med informasjon om skattytere som har fått endret likningen. Personer som har fått sperret adresse i perioden etter forrige oppdatering er også fjernet i de nye listene. Oppdateringen er gratis.

Halvorsen ber om at mediebedriftene innarbeider rutine for å oppdatere listene. Mediene får tilgang til oppdaterte lister 15. januar, 15. april og 15. juli.

- Det er viktig at informasjon som ligger på nettsidene er mest mulig oppdatert, sier Halvorsen og viser til prinsippet i personopplysningsloven § 11 om at ”den som er behandlingsansvarlig skal sørge for at personopplysningene som behandles er korrekte og oppdaterte.”

I alt 139 mediebedrifter ble godkjent som mottakere av skattelistene da de ble lagt ut 21. oktober. Mange av dem gjør skattelistene søkbare på sine nettsider.

De åtte mediebedriftene som lastet ned de nye skattelistene ved oppdateringen 20. november var Aftenposten, Mediehuset Moss Avis, Avisa Norddalen, Avisa Valdres, Hallingdølen, Dagbladet, NRK og ABC Nyheter.