Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Nyhet

Svindelforsøk - falsk e-post om skattemessig tilbakebetaling

  • Publisert:
  • Oppdatert: 27.02.2018

Viktig informasjon

Denne nyheten er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om "skattemessig tilbakebetaling". Dette er et forsøk på svindel og identitetstyveri. Vi ber deg om å slette e-posten.

I e-posten blir du bedt om å fylle ut et skjema. Skatteetaten er oppført som avsender. I emnefeltet kan det for eksempel stå "404/NO608551".

Dette er et såkalt phishing-forsøk, hvor hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel. Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post.

Har du gitt fra deg sensitive opplysninger som passkopi eller kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr det så raskt som mulig.

Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg.

Her er et eksempel på falske e-post som nå verserer. Vær klar over at avsender, ordlyd og beløp kan variere. Vær alltid på vakt.

 

VIKTIG: Du har krav på en skattemessig tilbakebetaling på 8.120 NOK. 

Tilbakebetaling Varsel: 
Msg Ref: 404/NO608551
Skatt Refunderingsbeløp: 8.120 NOK. (verdi for 2017) 

Du er nesten på slutten av fristen dato.

Vennligst klikk her og fyll ut skjemaet riktig før slutten av januar. Unnlater å gjøre det vil resultere i å miste denne refusjonen og eventuelle fremtidige krav.

Vennlig hilsen, 
© Skatteetaten 2018