Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Pressemelding

Velg papirløs selvangivelse

  • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Meld deg som e-aktør innen 1. mars for å få årets selvangivelse og skatteoppgjør kun elektronisk.

Nesten 400 000 skattytere har hittil valgt å være e-aktører. Vil du også slippe å få selvangivelsen i postkassa?

Alle lønnstakere og pensjonister kan velge å få fremtidige selvangivelser og skatteoppgjør kun elektronisk. Som e-aktør får du ikke selvangivelsen i papir, men tilgjengelig via skatteetaten.no. Skatteetaten varsler deg både på mobil og e-post når selvangivelsen og skatteoppgjøret ditt er tilgjengelig.

En sikker og miljøvennlig løsning

Ved å velge denne kommunikasjonsløsningen forhindrer du at uvedkommende kan få tilgang til dine personlige opplysninger, i tillegg til at du er med på å spare miljøet. Årlig sender Skatteetaten ut selvangivelse og skatteoppgjør til over 3,5 millioner skattytere. Til dette går det med over 17,5 millioner A4-ark.

Du må gå inn og se på selvangivelsen innen sju dager etter at du har mottatt den. Hvis ikke er Skatteetaten forpliktet til å sende deg en papirkopi. Dette gjør vi for å forsikre oss om at du som skattyter mottar de dokumenter som vi sender ut.

Registrer deg

For å bli e-aktør må du logge deg på via minside.no med ditt brukernavn og passord (MinID). Under tema ”Skatter og avgifter” kan du velge å motta papirløs selvangivelse og skatteoppgjør. Du må registrere ditt mobilnummer og e-postadresse. Er du allerede e-aktør må du passe på å oppdatere e-postadresse og mobilnummer ved endringer.

For å logge deg på offentlige tjenester på internett må du være MinID-bruker. Mer enn 2,3 millioner nordmenn bruker MinID. Er du ikke en av dem, trenger du følgende for å registrere deg:

  • fødselsnummer/d-nummer
  • mobilnummer og e-postadresse
  • PIN-kodebrev
  • PIN-kodebrevet trenger du bare første gang du registrer deg. Neste gang du logger inn får du en kode på SMS. Mangler du PIN-koder, bestill på www.skatteetaten.no/pin