Skjema RF-1401

Melding om flytting til Norge

Planlegger du å bo i Norge i mer enn 6 måneder, må du melde flytting til Norge senest 8 dager etter ankomst. Før du kommer, må du bestille tid på skattekontoret

Last ned, fyll ut og ta med til skattekontoret. Før du møter opp må du bestille tid

Meld flytting til Norge

Å melde flytting til Norge krever i de fleste tilfeller personlig oppmøte på et skattekontor med ID-kontroll. Dette gjelder også for norske statsborgere som flytter tilbake til Norge. Flytter du til Norge sammen med familien din, må alle familiemedlemmene møte opp.

Det finnes noen unntak:

  • Dersom du skal være i Norge i mindre enn 6 måneder, for eksempel for å jobbe, skal du ikke melde flytting hit. Du må imidlertid møte opp på skattekontoret for å få et midlertidig identifikasjonsnummer (D-nummer).
  • Personer som får oppholdstillatelse i Norge etter å ha søkt om beskyttelse (asyl), overføringsflyktninger og vitner i menneskehandelssaker.  For disse ordnes alt elektronisk via UDI (utlendingsforvaltningen).

Dette må du ha med deg av dokumentasjon

Husk å bestille tid på skattekontoret først.

Hva slags dokumentasjon som kreves, avhenger av hvor du kommer fra:

Ta med flyttemelding

På forhånd kan du laste ned og fylle ut skjemaet.

Bekreftelse

Du får et brev i posten når vi har registrert innflyttingen til Norge. Brevet sendes til din nye, folkeregistrerte adresse. Husk å merke postkassen din med navn. Du vil få et brev i Altinn dersom du er registrert som elektronisk bruker.

footer/desktop/standard