Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Viktig informasjon

Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno. Innhaldet reviderast no og blir omsett så snart som mogleg. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett.

Pressemelding

Bestill PIN-koder til selvangivelsen nå

  • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

I slutten av mars starter utsendelsen av selvangivelsen. For å levere selvangivelsen på nett trenger du PIN-koder. Finner du ikke PIN-kodene dine? Da kan du bestille nye på skatteetaten.no eller SMS.

Du har tidligere mottatt brev med pinkoder fra Skatteetaten. Hvis du ikke har brevet, kan du bestille nytt. Ta godt vare på PIN-kodene eller registrer deg som bruker av MinID. Er du registrert som MinID-bruker trenger du ikke brevet med PIN-koder.

Slik gjør du:

  • Bestill nye PIN-koder på skatteetaten.no/pin eller send SMS med PINKODER<mellomrom>fødselsnummer (11 siffer) til 02111.
  • PIN-kodene blir sendt til din folkeregistrerte adresse, normalt et par virkedager fra bestilling. Det er alltid de nyeste PIN-kodene som gjelder.
  • Du kan bruke PIN-kodene til å registrere deg som bruker av MinID via skatteetaten.no. Her kan du lage eget passord og registrere mobilnummer. Da får du tilsendt engangskoder på SMS og du trenger ikke brevet med PIN-koder neste gang.

På nett fra 23. mars

Selvangivelsen blir sendt ut fra 22. mars og over en periode på tre uker. Det blir ikke levert selvangivelser i påskeuken. Allerede fra 23. mars kan du se på og eventuelt levere selvangivelsen din på skatteetaten.no. Har du ingen endringer, trenger du ikke å levere. Har du tidligere valgt å motta selvangivelsen kun elektronisk, vil du få sms og e-post om at selvangivelsen er tilgjengelig på skatteetaten.no.