Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Viktig informasjon

Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno. Innhaldet reviderast no og blir omsett så snart som mogleg. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett.

Pressemelding

Én million e-brukere

  • Publisert:
Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Et drøyt døgn etter at selvangivelsen ble tilgjengelig på nett, har over 600 000 nordmenn vært inne og sjekket selvangivelsen. Over én million nordmenn har nå registrert seg som elektronisk bruker (e-bruker).

- Over to tredeler av e-brukerne har allerede vært inne og lest selvangivelsen. Det har vært en stor vekst i antall som logget seg inn tidlig for å se om de får restskatt eller penger til gode. Det viser at den elektroniske kommunikasjonen med innbyggerne er svært effektiv, sier skattedirektør Hans Christian Holte.  

Det var bare de som hadde registrert seg som e-bruker  som fikk selvangivelsen onsdag. E-brukerne mottar kun elektronisk post fra Skatteetaten, og de får ikke selvangivelse på papir. De resterende 3, 7 millioner innbyggere, som ikke har registrert seg som e-bruker, må vente til 1. april for å få selvangivelsen. På sosiale medier var det mange som uttrykte skuffelse over at de ikke var e-bruker.

- Det gledelige er at mange av disse benyttet anledningen til å bli e-bruker. Vi har nå passert over 100 000 nye e-brukere på et døgn, sier Holte.

Neste år blir flertallet e-brukere

Den elektroniske selvangivelsen er et eksempel på hvordan staten vil kommunisere med innbyggerne i fremtiden. Regjeringen har besluttet at digital kommunikasjon med det offentlige skal være hovedregelen, såkalt digitalt førstevalg. 

Skatteetaten har tatt initiativ til å gjennomføre dette også for selvangivelse og skatteoppgjør. Det betyr at en hovedandel av innbyggerne vil være elektronisk bruker neste år, og at de som ønsker selvangivelse på papir selv aktivt må be om det.

- Vi er glade for at over én million nordmenn allerede er registrert som e-brukere. Neste år legges det opp til at flertallet av befolkningen kun får selvangivelsen på nett, sier Holte.

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000