Viktig informasjon

Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno.

Pressemelding

Meld flytting til folkeregisteret og Posten samtidig

  • Publisert:
Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Skatteetaten og Posten har samordnet sine nettjenester for å gjøre det enklere å melde flytting.

- Vi gleder oss over at samarbeidet er kommet i mål, sier skattedirektør Svein Kristensen, og jeg tror dette vil bidra til at enda flere melder flytting på nettet.

Å melde flytting til folkeregisteret på skatteetaten.no er som før, men nå kan du samtidig melde fra om varig adresseendring til Posten. Navn og adresse fra flyttemeldingen kommer automatisk opp på Postens nettsider.

Du kan også velge å starte med å melde adresseendring til Posten. Fra posten.no kan du bli lenket over til skatteetaten.no og adressen blir overført til folkeregisterets skjema.

For å melde flytting til folkeregisteret må man ha fødselsnummer og PIN-kode fra selvangivelse eller skattekort. Det gjelder enten man går via skatteetaten.no eller posten.no

- Dette forenkler og effektiviserer brukernes hverdag. Tjenesten er enkel og tidsbesparende, vi er svært fornøyd med dette samarbeidet, sier direktør for Privat/SMB, Posten Norge AS, Nora Steinvik. Hun legger til at tjenestene er tilgjengelige tre måneder før planlagt.

Posten bør ha flyttemeldingen minst fire dager før flytting, og folkeregisteret har frist senest åtte dager etter flytting.