Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Viktig informasjon

Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno. Innhaldet reviderast no og blir omsett så snart som mogleg. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett.

Sommer er phishing-tid

Nytt phishingforsøk med skatteoppgjøret. –Slett e-poster der du får beskjed om å klikke på lenker for å få utbetalt skatteoppgjøret, eller se opplysninger fra oss, sier Skatteetaten.

De siste par ukene er det mange som har mottatt e-post om at "skatt refunderingsbeløp" er klart til utbetaling, eller bare rett og slett en e-post sin sier "Du har fått ny melding. Klikk her for å lese." som later som om Evry eller Skatteetaten er avsender. Begge variantene er et forsøk på phishing og Skattetaten anbefaler mottakere å slette e-postene.

- Skatteetaten ber aldri brukerne om å klikke på lenker, svare på e-post eller gi fra seg opplysninger i varsler om skatteoppgjør eller annen kommunikasjon. Får du en e-post som ser ut som den er fra Skatteetaten hvor det er lenker som skal klikkes på, bør de slettes, sier Ernst Larsen, seniorrådgiver i Skatteetatens kommunikasjonsstab.

Det skal være mange som har fått slike e-poster de siste par ukene, men når Skatteetaten sender skatteoppgjøret får mottakerne alltid beskjed om å logge seg på via Skatteetaten.no.