Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Viktig informasjon

Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno. Innhaldet reviderast no og blir omsett så snart som mogleg. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett.

Nyhet

Svindelforsøk - falsk e-post om skattemessig tilbakebetaling

  • Publisert:
  • Oppdatert: 27.02.2018

Viktig informasjon

Denne nyheten er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om "skattemessig tilbakebetaling". Dette er et forsøk på svindel og identitetstyveri. Vi ber deg om å slette e-posten.

I e-posten blir du bedt om å fylle ut et skjema. Skatteetaten er oppført som avsender. I emnefeltet kan det for eksempel stå "404/NO608551".

Dette er et såkalt phishing-forsøk, hvor hensikten er å lure til seg sensitiv dokumentasjon som kan bli brukt til identitetstyveri og svindel. Skatteetaten vil aldri be om sensitiv dokumentasjon, kredittkortinformasjon eller kontonummer via e-post.

Har du gitt fra deg sensitive opplysninger som passkopi eller kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr det så raskt som mulig.

Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen lenker eller vedlegg.

Her er et eksempel på falske e-post som nå verserer. Vær klar over at avsender, ordlyd og beløp kan variere. Vær alltid på vakt.

 

VIKTIG: Du har krav på en skattemessig tilbakebetaling på 8.120 NOK. 

Tilbakebetaling Varsel: 
Msg Ref: 404/NO608551
Skatt Refunderingsbeløp: 8.120 NOK. (verdi for 2017) 

Du er nesten på slutten av fristen dato.

Vennligst klikk her og fyll ut skjemaet riktig før slutten av januar. Unnlater å gjøre det vil resultere i å miste denne refusjonen og eventuelle fremtidige krav.

Vennlig hilsen, 
© Skatteetaten 2018