Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Viktig informasjon

Delar av dette innhaldet er ikkje tilgjengeleg på nynorsk enno. Innhaldet reviderast no og blir omsett så snart som mogleg. Innhald under Rettskilder blir ikkje omsett.

Pressemelding

Velg papirløs selvangivelse

  • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Meld deg som e-aktør innen 1. mars for å få årets selvangivelse og skatteoppgjør kun elektronisk.

Nesten 400 000 skattytere har hittil valgt å være e-aktører. Vil du også slippe å få selvangivelsen i postkassa?

Alle lønnstakere og pensjonister kan velge å få fremtidige selvangivelser og skatteoppgjør kun elektronisk. Som e-aktør får du ikke selvangivelsen i papir, men tilgjengelig via skatteetaten.no. Skatteetaten varsler deg både på mobil og e-post når selvangivelsen og skatteoppgjøret ditt er tilgjengelig.

En sikker og miljøvennlig løsning

Ved å velge denne kommunikasjonsløsningen forhindrer du at uvedkommende kan få tilgang til dine personlige opplysninger, i tillegg til at du er med på å spare miljøet. Årlig sender Skatteetaten ut selvangivelse og skatteoppgjør til over 3,5 millioner skattytere. Til dette går det med over 17,5 millioner A4-ark.

Du må gå inn og se på selvangivelsen innen sju dager etter at du har mottatt den. Hvis ikke er Skatteetaten forpliktet til å sende deg en papirkopi. Dette gjør vi for å forsikre oss om at du som skattyter mottar de dokumenter som vi sender ut.

Registrer deg

For å bli e-aktør må du logge deg på via minside.no med ditt brukernavn og passord (MinID). Under tema ”Skatter og avgifter” kan du velge å motta papirløs selvangivelse og skatteoppgjør. Du må registrere ditt mobilnummer og e-postadresse. Er du allerede e-aktør må du passe på å oppdatere e-postadresse og mobilnummer ved endringer.

For å logge deg på offentlige tjenester på internett må du være MinID-bruker. Mer enn 2,3 millioner nordmenn bruker MinID. Er du ikke en av dem, trenger du følgende for å registrere deg:

  • fødselsnummer/d-nummer
  • mobilnummer og e-postadresse
  • PIN-kodebrev
  • PIN-kodebrevet trenger du bare første gang du registrer deg. Neste gang du logger inn får du en kode på SMS. Mangler du PIN-koder, bestill på www.skatteetaten.no/pin