Beregn reisefradrag for reiser mellom hjem og jobb

Denne kalkulatoren beregner hvor mye du kan føre i reisefradrag for reiser mellom hjem og arbeidssted (arbeidsreiser).

Kalkulatoren viser satser for 2023, til bruk i skattemeldingen du leverer i 2024.

Du får fradrag for reiser mellom hjem og fast arbeidssted (arbeidsreiser) uavhengig av dine virkelige utgifter eller hvilket kommunikasjonsmiddel du bruker. Fradraget beregnes etter korteste strekning mellom hjem og fast arbeidssted etter sats.

Beregn ditt fradrag

Oppgi hvor du bor og hvor du jobber, så hjelper vi deg å finne ut om du har krav på reisefradrag:

Se film

Se film som forklarer hvordan du sjekker om du har krav på reisefradrag og hvordan du registrerer fradraget i skattemeldingen:

Overnatter du borte på grunn av jobb?

Hvis du overnatter borte på grunn av jobb, kan du ha krav på pendlerfradrag for dine merkostnader. Sjekk om du er pendler og hvilke fradrag du kan ha krav på.

 

Trenger du hjelp til skattemeldingen?  
Da er det denne kalkulatoren du skal bruke: 

Skal du endre i tidligere innsendte skattemeldinger?

Var du egentlig ute etter pendlerfradragskalkulatoren?

Denne kalkulatoren gir veiledning og informasjon om hva du kan ha krav på i fradrag for reiser mellom hjem og jobb.

Du må oppgi hvor du bor og jobber, og beregningen baserer seg på de opplysningene. Fordi ikke alle dine skattemessige forhold er vurdert, er resultatet ikke et bindende svar fra oss, men en indikasjon på reisefradragets betydning for skatten din. Informasjonen du oppgir blir ikke lagret.

Den endelige vurderingen av hva du kan få i fradrag for reiser, gjøres i behandlingen av skattemeldingen din. Og svaret på om vi har godkjent reisefradraget får du i skatteoppgjøret.

Om du mener du har krav på fradrag for reiser, må du opplyse om det i skattemeldingen din. Endring av skattemeldingen kan gjøres elektronisk eller på papir.

Mangler din adresse?

Kalkulatoren bruker kart og adresseregister fra Here Maps. Skatteetaten kontrollerer ikke kartdataene. 

Hvordan bruke kalkulatoren?

  1. Skriv inn adressen til der du bor. Når du begynner å skrive, kommer det forslag på adresser. Du kan enten skrive inn hele adressen selv eller velge fra listen. Gjør deretter det samme for adressen til jobben.
  2. Skriv inn antall dager og svar på spørsmålet om du oppfyller kravene til fradrag for bom/ferge.
  3. Klikk på knappen "Neste". Da får du opp avstand tur-retur mellom hjem og arbeidsplass og et kart som viser veien. Hvis du mener avstanden er feil, kan du klikke "Endre avstand" og skive inn avstanden selv.
  4. Hvis du har flere arbeidssteder eller har flyttet i løpet av året, kan du legge til reiseruter ved å klikke på "Legg til reiserute" rett under kartet.
  5. Klikk på knappen "Beregn reisefradrag" for å få reisefradraget. Svaret vises nederst på siden.
  6. Trenger du hjelp til hva som skal skrives i feltene eller hva forskjellig tekst i kalkulatoren betyr, kan du klikke på spørsmål-ikonene i kalkulatoren.