Filmer med tips om skattemelding og skatteoppgjør

Her finner du korte filmer med tips om skattemelding og skatteoppgjør og hva du skal gjøre. 

Slik sjekker du skattemeldingen

Filmen viser hvorfor det er viktig at du sjekker, endrer og leverer skattemeldingen din, hva du må passe på å sjekke, og hvordan du gjør det.

Slik legger du til eller endrer kort/tema i skattemeldingen

Den nye skattemeldingen er inndelt i tema. Under hvert tema er ulike opplysninger gruppert sammen i et kort. Kanskje du savner et tema eller et kort i skattemeldingen din. Filmen viser hvordan du legger til og endrer kort/tema i skattemeldingen hvis noe mangler, eller er feil forhåndsutfylt.

Alt du eier må med i skattemeldingen – også det du eier eller har tjent i utlandet, inkludert kryptovaluta

Filmen viser hva du må gjøre og hvordan du legger til opplysninger som mangler i skattemeldingen. For eksempel verdier du har i kryptovaluta, bolig eller eiendom i utlandet, leieinntekter fra fritidsbolig, eller annet.

Hvordan du oppgir verdier i skattemeldingen

Slik endrer du kontonummer for utbetaling

Filmen viser hvordan du sjekker hvilket kontonummer vi har registrert på deg og hvordan du registrerer eller endrer ditt kontonummer for utbetaling av skatt tilgode.

Se årsaker til at du fikk restskatt, og hvordan du kan unngå det

Hvis du har fått restskatt eller "baksmell" betyr det at du betalte for lite i skatt i fjor og at du må betale penger. Filmen viser mulige årsaker til at du fikk restskatt i år, og hva du kan gjøre for å unngå restskatt til neste år. 

Se hvorfor du ikke fikk foreløpig skatteberegning og hva du kan gjøre

Fikk du ikke foreløpig skatteberegning? Filmen viser hvorfor du ikke kunne få foreløpig skatteberegning i skattemeldingen din, og hva du kan gjøre for å beregne foreløpig skatt selv.

Mer om foreløpig skatteberegning og hvordan du kan beregne skatten din

Slik kan du få foreløpig skatteberegning når du leverer i Altinn

Filmen viser hvordan du kan få foreløpig skatteberegning i skattemeldingen din hvis du leverer skattemelding i gammelt format i Altinn, og hva du kan gjøre for å beregne foreløpig skatt selv.

Dette gjør du med skattemeldingen dersom din ektefelle er død

Filmen viser deg hvordan du går frem for å få tilsendt din avdødes ektefelles skattemelding, og hvordan du endrer og leverer den.