Nyhet

Fristen for skattemeldingen går ut ved midnatt 

  • Publisert:

Det siste døgnet har skattemeldingstjenesten fungert som normalt og over 100.000 leverte skattemeldingen 1. mai. Skatteetaten har derfor besluttet å opprettholde leveringsfristen.

Søndag og mandag var det ustabilitet ved innlogging på skattemeldingen. Det siste døgnet har imidlertid tjenesten fungert som normalt. Har du ennå ikke sendt inn skattemeldingen, kan du gjøre det innen fristen ved midnatt tirsdag 2. mai.  

– Vi opprettholder fristen, men hvis du skulle ha behov for mer tid på grunn av helgens ustabilitet minner vi om at du i løpet av dagen 2. mai kan søke på skatteetaten.no om utsettelse av leveringsfristen. Søker du om utsettelse blir leveringsfristen automatisk utsatt med 30 dager, sier divisjonsdirektør Martha Johanne Gjengedal. 

Les mer om dette på skatteetaten.no/utsettelse

– Vi har tatt midlertidige grep som sikrer at de som er pålogget får levert skattemeldingen. Det har fungert godt siden mandag. Til sammen 270.000 sendte inn skattemeldingen søndag og mandag, sier Gjengedal. 

 4,2 millioner har mottatt digital skattemelding i år. Så langt har over tre millioner sendt inn i sin skattemelding, noe som er det høyeste antallet siden den nye skattemeldingen ble lansert i 2020. Rundt fire millioner har åpnet skattemeldingen.