Nyhet

Skatteetaten advarer om SMS-svindel

  • Publisert:

Skatteetaten og Statens innkrevingssentral har i det siste fått en del henvendelser fra personer som har mottatt SMS med lenke som de bes klikke på for å lese mer.

– Verken Statens innkrevingssentral eller Skatteetaten sender uoppfordret SMS eller e-post som inneholder en lenke man kan trykke på, eller hvor man skal fylle inn slik informasjon. Vi ber alle som har mottatt slike meldinger om å se bort fra dette og ikke trykke på lenken, sier sikkerhetsdirektør Ragna Fossen i Skatteetaten.

Sikkerhetsdirektøren opplyser at Skatteetaten og Statens innkrevingssentral, som er en avdeling i Skatteetaten, alltid ber brukerne om å gå til nettsidene for å logge seg på og at etaten ikke sender ikke lenker i SMS eller e-post uten at dette er avtalt med brukerne på forhånd.

– Det viktigste vi får gjort er å advare folk mot å klikke på lenker. Når vi får tips om svindelforsøk ber vi også om å få nettstedene det henviser til stengt ned. Det er imidlertid umulig for oss å få stoppet alle utsendelsene, og de som er ute etter å svindle endrer stadig på metodene sine, forteller sikkerhetsdirektør Ragna Fossen.

Les også: Vær på vakt mot svindel – logg deg inn