Nytt skattekort for 2023

Du må sjekke at tallene stemmer. Arbeidsgiver henter skattekortet. 

Har du et inaktivt d-nummer og du trenger skattekort

Skjema RF-1209

Søknad om skattekort for utenlandsk arbeidstaker

Skal du jobbe i Norge må du ha et skattekort. Her kan du søke om skattekort.

Hvis du har elektronisk ID, logg inn for å levere RF-1209:

Søk om skattekort for utenlandsk arbeidstaker

Det finnes to typer skattekort:

 1. Skattekort for kildeskatt på lønn
 2. Ordinært skattekort

De fleste utenlandske arbeidstakere får et skattekort for kildeskatt på lønn. Det er frivillig å være med i ordningen for kildeskatt på lønn. Du kan velge deg ut av ordningen og betale ordinær skatt hvis det lønner seg for deg. Hvis du ønsker å betale ordinær skatt, må du krysse av for at du velger det i punkt 4 i skattekortsøknaden. Velger du ordinær skatt, kan du ikke bli med i kildeskatt på lønn igjen dette året. Du kan ta valget senere, ved å endre skattekortet ditt senere i inntektsåret.

Hvis du ikke har elektronisk ID må du enten

 1. laste ned og fylle ut skjema RF-1209.


  Har norsk fødselsnummer eller d-nummer

  Hvis du har et fødselsnummer eller d-nummer kan du sende søknaden i posten til:
  Skatteetaten
  Postboks 9200 - Grønland
  0134 OSLO

  Har ikke norsk fødselsnummer eller d-nummer

  Hvis du ikke har et fødselsnummer eller d-nummer, må du bestille tid for ID-kontroll. Disse skattekontorene utfører ID-kontroll. Last ned, fyll ut og ta med skjema RF-1209. Skjemaet bør være utfylt før du kommer til din timeavtale hos oss.

 2. eller få arbeidsgiver til å søke for deg. Arbeidsgiver kan søke for deg uansett om du har elektronisk ID eller ikke. Hvis arbeidsgiveren din søker om skattekort for kildeskatt på lønn for deg, kan ikke han eller hun velge deg ut av ordningen. Du kan velge deg ut selv senere.

Skattekortet er klart

Skattekortet er normalt klart innen fem virkedager. Etter at du har søkt om skattekort, vil du motta en skattetrekksmelding med informasjon om hvilket skattekort du har. Dette behøver du ikke å levere til arbeidsgiveren din. Arbeidsgiver henter skattekortet ditt fra Skatteetaten elektronisk.

Dersom du ikke får valgt arbeidsgiver når du søker om skattekort for arbeidstaker, må du få delegert en av disse Altinn-rollene for virksomheten.

Dersom du fremdeles har problemer med å sende søknaden kan du kontakte oss.