Se skatteoppgjøret ditt

Selvbetjening

  • Skriv ut

Skatteoppgjøret for 2016 var klart for alle 25. oktober.

Vi varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart. På den måten slipper du å lete og lure. Sørg derfor for at kontaktinformasjonen din er oppdatert - det gjør du på norge.no.

Når kommer skattepengene?

Skattemeldingene blir behandlet fortløpende av saksbehandlere ved skattekontorene. Deretter blir skatteoppgjøret gjort tilgjengelig i Altinn eller sendt deg så snart det er klart.

E-brukere får varsel om at skatteoppgjøret er tilgjengelig i Altinn via e-post eller SMS. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt.

Feil konto?

I skattemeldingen du mottok i mars/april, er det oppgitt hvilken konto pengene kan bli overført til. Frem til 15. mai kan du endre kontonummer selv hvis du trenger det. Slik endrer du kontonummer for utbetalt tilgodebeløp.

Hvis det ikke er oppgitt noen konto, vil du få tilsendt et utbetalingskort i posten til din folkeregistrerte adresse. Hvis det er feil konto, eller en konto du ikke bruker lenger som er registrert, må du ringe skatteoppkreveren i din kommune snarest - ikke Skatteetaten. Det er skatteoppkreveren i din kommune som tar seg av selve utbetalingen, eller innkrevingen av restskatten.

Fått varsel, men ikke oppgjøret?

Har du mottatt varsel om at skatteoppgjøret ditt er klart, men finner det ikke på altinn.no? Årsaken kan være at du har registrert dine kontaktopplysninger på noen du har omsorg for. Kontakt Difi for hjelp.

Hvorfor har jeg ikke fått skatteoppgjøret mitt?

Gjorde du endringer i skattemeldingen etter fristen, kan det forsinke oppgjøret ditt. Helt generelt er det slik at jo mer komplisert skattemelding du har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den. Det er også slik at ektefeller ikke får skatteoppgjøret sitt før begges skattemeldinger er ferdig behandlet. Les mer om mulige årsaker. 

Jeg må betale restskatt

Les om restskatt, frister, renter og innbetaling.

Jeg vil klage på skatteoppgjøret

Fra inntektsåret 2016 kan du i de fleste tilfeller endre skattemeldingen selv om leveringsfristen er passert.

Slik går du frem for å endre eller klage.

Det er forskjell på tilgodebeløpet og det jeg har fått inn på konto

Er det forskjell på det beløpet som står til gode på skatteoppgjøret og det beløpet som du har fått utbetalt? Da kan skatteoppkrever ha gjort en motregning i tilgodebeløpet.

Jeg trenger skatteoppgjøret fra tidligere år

Du finner dine tidligere skatteoppgjør i Min meldingsboks i Altinn.

Hvis du ikke er e-bruker, må du ta kontakt med Skatteetaten. Når du blir e-bruker får du også tilgang til tidligere skatteoppgjør.

Huseiere som har valgt å få tilskudd fra ENOVA som en del av skatteoppgjøret

Har du fått tilskudd til energitiltak i 2017 vil det bli avregnet mot skatteoppgjøret for 2017. Spørsmål om ordningen rettes til ENOVA.

Avdøde

Skatteoppgjøret sendes ut på papir dersom det er registrert en c/o adresse på den avdøde. Det legges ikke ut på altinn.no. Ønsker man skatteoppgjøret til avdøde tilsendt, må postadresse til gjenlevende ektefelle eller arvinger, meldes til Folkeregistret etter de samme reglene som gjelder for skattemeldingen. Les her om hvordan du går frem.

Når kommer oppgjøret?

Lønnstakere og pensjonister: De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt siste halvdel av juni. Da ligger melding om oppgjøret klar i altinn. Neste mulighet er 2. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober.  I år vil det i tillegg bli sendt en kopi av skatteoppgjøret til de som har digital postkasse.

Næringsdrivende og deres ektefeller: Første mulighet er 2. august, selv om du er e-bruker. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober. 

For deg som skal motta skatteoppgjøret på papir starter utsending av skatteoppgjør 22. juni. Er du usikker, sjekk her om du er e-bruker.

Selskaper, selskap med deltakerfastsetting og personer bosatt i utlandet som mottar pensjon fra Norge får sitt skatteoppgjør i siste pulje 25. oktober. 

Leverte du skattemeldingen på papir: Da får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg hvis du har spørsmål om skatteoppgjøret ditt.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.