Om skattemeldingen

Har du hatt arbeidsinntekt i året som var, får du skattemeldingen i siste halvdel av mars eller i begynnelsen av april. Hvis du ikke har fått den innen midten av april, må du kontakte oss.

Tallene i skattemeldingen er grunnlaget for utregningen av hvor mye du skal betale i skatt og avgift.

Vi vet ikke alt om deg – sjekk at tallene stemmer i skattemeldingen. Kanskje du får igjen penger på skatten.

Skattemeldingen gir deg oversikt over dine inntekter, fradrag og hva du har betalt i skatt.  Dette er en foreløpig beregning av din skatt.

Logg inn og sjekk tallene

Logg inn, sjekk og lever skattemeldingen din:

Åpne skattemeldingen

 

  • Sjekk tallene i skattemeldingen mot årsoppgavene du mottar i januar/februar (fra arbeidsgiver, bank eller andre) 
  • Skatteberegningen som vises skattemeldingen din er basert på de opplysningene vi har mottatt og fylt ut. Det vil si at foreløpig beregning av skatt i skattemeldingen din kan endre seg hvis du endrer opplysningene.
  • Hvis opplysninger mangler eller er feil, må du selv endre direkte i skattemeldingen. Logg deg inn og gjør nødvendige endringer. Du har selv ansvar for at opplysningene stemmer. Husk å sende inn nye opplysninger.
  • Fristen for å levere skattemeldingen er 30. april.
  • Dersom alt stemmer og du ikke gjør noen endringer, trenger du ikke å levere. Vær klar over at om du ikke leverer får du skatteoppgjøret ditt senere.

Har du spørsmål?

Sammen med skattemeldingen får du en foreløpig skatteberegning. Finner du ut at du har betalt for lite skatt, kan du betale et tilleggsforskudd innen 31. mai året etter arbeidsåret. Da slipper du restskatt og renter.