Important information

This page is not available in English.

Pressemelding

Nå kommer skattetrekksmeldingen (skattekort) for 2021

  • Published:

– Har kanskje aldri vært viktigere å sjekke.

Nå kan du sjekke og eventuelt endre hva du skal betale i skatt for 2021. I år kan det være spesielt viktig å sjekke at opplysningene stemmer.

I desember hvert år sender Skatteetaten deg en skattetrekksmelding. Den viser vår beregning av dine inntekter og fradrag, og hva skattetrekket ditt blir det kommende inntektsåret. Som følge av pandemien vil det for mange være ekstra viktig å sjekke at opplysningene er korrekte.

– Riktig skattetrekk er basert på et estimat over hva du kommer til å tjene kommende år. Privatøkonomien for mange av oss kan ha endret seg i løpet av året, så det er derfor ekstra viktig å se gjennom de beregningene vi har gjort dette året, sier Marta Johanne Gjengedal, divisjonsdirektør i Skatteetaten.

Livsendringer påvirker skatten

Skatteetaten vet mye om dine økonomiske forhold, men ikke alt. Alt som påvirker privatøkonomien din, vil også kunne påvirke skattetrekket ditt. Flere har dessverre opplevd permittering og inntektstap som følge av koronapandemien. Mange har ikke lenger fradrag for reiseutgifter på grunn av hjemmekontor. Andre har tatt opp boliglån og de fleste har fått lavere rente på boliglånet sitt. Noen har kanskje blitt eneforsørger, pensjonist, eller samboer med kjæresten sin.

– Alt dette er hendelser som kan ha betydning for skattetrekket ditt, og det er derfor lurt å sjekke opplysningene i skattetrekksmeldingen og eventuelt endre skattekortet. Det har kanskje aldri vært viktigere å sjekke at opplysningene stemmer slik at du i løpet av neste år ikke betaler for mye eller for lite skatt, sier Gjengedal.

Enkelt å endre

Må du endre skattekortet? Det eneste du trenger å gjøre er å logge deg inn på skatteetaten.no og korrigere tallene. Dersom du endrer opplysninger, ser du umiddelbart hvordan dette påvirker skattetrekket ditt. 

– Du trenger ikke foreta deg noe etter at du har sendt inn endringene. Vi fikser et nytt skattekort til deg, og arbeidsgiveren, NAV og andre henter dette direkte fra Skatteetaten. Du kan når som helst i løpet av 2021 endre og få et nytt skattekort, sier Gjengedal.

Her kan du lese mer om skattekort og gjøre eventuelle endringer.

Frikort

Dersom inntekten din ikke overstiger 60 000 kroner i 2021, skal det ikke trekkes skatt og du kan bestille frikort. Hadde du frikort i fjor, trenger du ikke bestille nytt nå. For å unngå restskatt anbefaler vi deg å bestille skattekort dersom det er sannsynlig at du kommer til å tjene mer enn 60 000 kroner i 2021.

Har du spørsmål, kan du ta kontakt med Skatteetaten på chat, telefon eller på Facebook.

Slik henger det sammen - skattekort - skattemelding og skatteoppgjør
Slik henger det sammen - skattekort - skattemelding og skatteoppgjør