Important information

This page is not available in English.

Nyhet

Skattekommisjonen på lufta i uke 33

  • Published:
  • Updated: 07 August 2020

I uke 33 hvert år de siste årene har Skatteetaten deltatt på Arendalsuka. Koronapandemien har avlyst denne politiske møteplassen, men Skatteetaten gjennomfører likevel noen arrangementer – på nett.

Vi lanserer ny video hver dag, som gir innsikt og kunnskap om ID-forvaltning og skatterelaterte temaer.

Temaene som behandles er kontrollarbeidet til Skatteetaten og a-krimsentrene og hvordan det har blitt rammet av koronaen. Folks holdning til skatteunndragelser under en internasjonal krise som dette. Befolkningens holdninger til svart arbeid generelt. Det blir samtaler om hvordan Folkeregisteret har blitt pusset opp og modernisert for 577 millioner kroner og ikke minst får vi høre hvordan Skatteetaten og finansnæringen på rekordtid fikk på plass den tekniske løsningen for kompensasjonsordningen for næringslivet.

- I år har vi måttet tenke annerledes på grunn av koronasituasjonen. Skatteetaten har behov for å være synlig i omverden om de temaene som vi er opptatt av og som vi jobber med, og det kan være med på å påvirke hvordan folk etterlever regelverket vårt, sier kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum. 

 

Program

Her er programmene som lanseres på YouTube-kanalen vår i uke 33. De vil også kunne spilles av når som helst etter at de er publisert:

Important information

10. august klokka 11.00

Kontroll i koronaens tid

En samtale om hvordan det viktige kontrollarbeidet på norske arbeidsplasser ble lammet av koronaen, og hvordan det nå sakte men sikkert er i ferd med å bli normalisert. Med Erik Nilsen, direktøren for skattekrim-avdelingen i Skatteetaten og lederen av a-krimsenteret i Oslo, Olav Norheim.

Vis arrangementet på Facebook

Important information

11. august klokka 11.00

Folkeregisteret – en reise fra hullkort til skyen

56 år etter sin fødsel er Folkeregisteret endelig fulldigitalisert. Fra uker med ventetid kan man nå se hvem som blir født, gifter seg, flytter og dør på sekundet. Forenkling for innbyggerne, forenkling for de som bruker registret daglig og for de som fyller registeret med innhold. Møt dem som står bak moderniseringen til 577 millioner kroner. Divisjonsdirektør Torstein Hoem, leder av Folkeregisteret, Elin Schellerud Imsland og prosjektleder Viveca Liodden.

Vis arrangementet på Facebook

Important information

12. august klokka 11.00:

Norsk rekord i etatsbygging?

Hvordan fikk vi sammen kompensasjonsordningen.no opp og stå på tre uker? Møt de som jobbet med prosjektet og de som eier prosjektet. IT-prosjekter i det offentlige er ofte rammet av feil og forsinkelser. Det var det ikke rom for når regjeringen skulle redde norsk næringsliv gjennom den første fasen av koronapandemien.

IT-direktør Jørn Leonhardsen, prosjekteier Odd Woxholt, prosjektleder Lill Kristoffersen og Eivind Gjemdal, adm. dir i Bits.

Vis arrangementet på Facebook

Important information

13. august klokka 11.00:

Aksepterer nordmenn skatteunndragelser i en krisetid?

Adferdsteamet i Skatteetaten har undersøkt hvordan det står til med skattemoralen under pandemien. Hva sier toppsjefene i Nav og Skatteetaten om funnene? Adferdsteamet ved Stian Skaalbones og Andreas Olden. Økokrimsjef Pål K. Lønseth, fungerende skattedirektør Eve V. Bergli og Nav-direktør Hans Christian Holte. 

Vis arrangementet på Facebook

Important information

14. august klokka 11.00:

Er vi fremdeles verdensmestere i skattemoral?

Et stadig større flertall av befolkningen har de siste ti årene sagt tydelig nei til å kjøpe svart arbeid eller unndra MVA. Hvordan stå det til nå – er vi fremdeles verdensmestere i skattemoral? Divisjonsdirektør Martha Johanne Gjengedal, LO-sekretær Trude Tinnlund og SMSØ-sekretariatet v/Karl Børre Reite og Jon Arild Ruud.

Vis arrangementet på Facebook