Coronavirus - important information from the Tax Administration

Important information

This page is not available in English.

Sommer er phishing-tid

Nytt phishingforsøk med skatteoppgjøret. –Slett e-poster der du får beskjed om å klikke på lenker for å få utbetalt skatteoppgjøret, eller se opplysninger fra oss, sier Skatteetaten.

De siste par ukene er det mange som har mottatt e-post om at "skatt refunderingsbeløp" er klart til utbetaling, eller bare rett og slett en e-post sin sier "Du har fått ny melding. Klikk her for å lese." som later som om Evry eller Skatteetaten er avsender. Begge variantene er et forsøk på phishing og Skattetaten anbefaler mottakere å slette e-postene.

- Skatteetaten ber aldri brukerne om å klikke på lenker, svare på e-post eller gi fra seg opplysninger i varsler om skatteoppgjør eller annen kommunikasjon. Får du en e-post som ser ut som den er fra Skatteetaten hvor det er lenker som skal klikkes på, bør de slettes, sier Ernst Larsen, seniorrådgiver i Skatteetatens kommunikasjonsstab.

Det skal være mange som har fått slike e-poster de siste par ukene, men når Skatteetaten sender skatteoppgjøret får mottakerne alltid beskjed om å logge seg på via Skatteetaten.no.