Coronavirus - important information from the Tax Administration

Important information

This page is not available in English.

Pressemelding

Er du i rute med skattemeldingen?

 • Published:

Important information

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Mandag 30. april er frist for å levere skattemeldingen. Husk at du selv er ansvarlig for at opplysningene er riktige. Har du spørsmål, kan du få hjelp fra Skatteetaten.

Fem dager før fristen har over 3 millioner lønnstakere og pensjonister åpnet skattemeldingen sin. Det utgjør 86 prosent av totalt 3,5 millioner som mottar skattemeldingen digitalt.

– Det er bra at så mange har åpnet skattemeldingen, vi håper de også har sjekket alle opplysningene. Er alt som står der riktig? Er det noe du selv må fylle inn, som utleieinntekter formue eller inntekter i andre land? Sjekk også at du har fått med deg fradragene du har krav på, sier Jannicke Valbrek, leder for kundeservice i Skatteetaten.

Er du lønnsmottaker eller pensjonist og ikke næringsdrivende, trenger du ikke å levere skattemeldingen hvis du har sjekket den og ikke har endringer. Da leveres skattemeldingen automatisk 30. april med de opplysninger som er forhåndsutfylt.

Vi hjelper deg i mange kanaler 

For de som har spørsmål om skattemeldingen, er det mye nyttig informasjon å finne på skatteetaten.no, for eksempel veivisere og kalkulatorer.

– Du finner svar på det meste på skatteetaten.no, men står du fast eller trenger hjelp, sitter flere hundre veiledere parate til å svare på spørsmål om skattemeldingen både på telefon, chat og Facebook. Er du usikker på noe, ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg før fristen.

- Vi vet også at det er nesten en halv million som ennå ikke har åpnet skattemeldingen sin. Er du blant de, bør du bruke de siste dagene til å ta en sjekk, sier Valbrek.

Her kan du få hjelp før fristen

 • På skatteetaten.no finner du informasjon og nyttige hjelpemidler. Du kan spare tid ved å søke her først.
 • Vi svarer på telefon (800 80 000), chat og Facebook alle hverdager 09:00 - 15:30, med utvidet åpningstid mandag 30.april 09:00 - 20:00. I tillegg har vi utvidet åpningstid på chat og Facebook lørdag 28. april kl. 10:00 - 16:00.
 • Skatteetatens veiledere er tilgjengelige på stand på Oslo sentralstasjon onsdag - fredag denne uken mellom kl. 12.00-18.00.

Ofte stilte spørsmål

 • Hvilke fradrag har jeg krav på?
  Se vår fradragsveileder som gir en enkel oversikt over hvilke fradrag du kan ha krav på, hva som er forhåndsutfylt og hva du må føre opp selv: skatteetaten.no/fradragsveileder
 • Hvordan leverer, endrer og legger jeg til opplysninger i skattemeldingen?
  Se vår sjekkliste som gir deg den oversikten du trenger: skatteetaten.no/endre-levere
 • Hvordan beregnes boligverdi og formuesverdi i skattemeldingen? Hva gjelder for salg og utleie av bolig/fritidsbolig i Norge og i utlandet?
  Se oversikten her om bolig: skatteetaten.no/bolig  
 • Hvordan rapporterer jeg min inntekt eller formue i utlandet? Hva gjør jeg hvis jeg har betalt skatt i utlandet?
  Se oversikten her om utenlandsforhold: skatteetaten.no/utland
 • Hvordan fordeler jeg gjeld og gjeldsrenter med min samboer, ektefelle eller medlåntaker?
  Du må selv endre dette hvis dere skal dele gjeld og fradrag for gjeldsrenter. Det er enkelt å endre ved at begge korrigerer post 4.8.1 og 3.3.1 til de korrekte beløpene. Du må i posten opplyse hvem du deler gjeldsrentene med. Vi spør etter dokumentasjon hvis vi trenger det.

  Her er veiledning til alle postene skatteetaten.no/finnpost

Fakta

-       Over 3 millioner lønnstakere og pensjonister har åpnet skattemeldingen sin. Det utgjør ca 86 prosent av de totalt 3,5 millioner som mottar skattemeldingen digitalt. I tillegg har 875.000 mottatt skattemeldingen på papir i postkassa.

-       Siden skattemeldingen ble tilgjengelig 4. april har det vært over 10 millioner sidevisninger på skatteetaten.no, 160.000 telefonanrop, flere enn 44.000 besøk i skranken på skattekontorene, 25.000 henvendelser på chat, og det har blitt besvart over 1000 veiledningsspørsmål på Facebook.

-       475.000 skattemeldinger var levert allerede en uke før fristen. Det er flere enn på samme tidspunkt i fjor.

Alt om skattemeldingen: skatteetaten.no/skattemelding