Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Pressemelding

Husk å avregistrere russebussen

  • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Levér skiltene innen 1. juli og spar tusenlapper i avgift.

Alle som har et registrert kjøretøy med tillatt totalvekt 7 500 kg eller mer, må betale vektårsavgift to ganger i året. Russetiden er parkert og dersom du avskilter russebussen før 1. juli unngår du ny vektårsavgift, og kan dermed spare tusenvis av kroner.

- Jeg vil oppfordre alle å avregistrere bussene sine innen fristen og levere skiltene til nærmeste trafikkstasjon, sier Lise Guri Jensvoll, rådgiver for vektårsavgift og vrakpant i Skatteetaten.

For å avskilte russebussen må kjøretøyets skilter leveres til en av Statens vegvesens trafikkstasjoner. Vektårsavgiften består av to komponenter; en vektgradert avgift og en miljødifferensiert avgift. Avgiften vil variere med blant annet vekt og utslipp, men beløper seg gjerne til flere tusen kroner i halvåret.

- Avhengig av flere faktorer kan en russebuss fort koste 3-4.000 kroner i terminen, så her er det absolutt penger å spare, forteller Jensvoll.

Lønnsomt for russebileiere

For de med mindre russebiler under 7 500 kg kan det være greit å ta stilling til om bilen skal vrakes eller ikke innen 30.juni. Leverer du bilen til vraking slipper du nemlig halve årsavgiften.

- Enkelte russebiler er nok i en slik forfatning at vraking er å foretrekke fremfor forsøk på videresalg. Vrakes bilen innen 30.juni blir halve årsavgiften tilbakebetalt, i tillegg får du vrakpant på 3000 kr, avslutter Jensvoll.

Russen er ofte spredt for alle vinder etter eksamen og det kan derfor være både lurt og lønnsomt å ta stilling til hva som skal skje med russebilen eller russebussen nå før skoleslutt og frister for avregistrering eller vraking nærmer seg.

Eventuelle spørsmål kan rettes til 1. linje vektårsavgift og vrakpant på telefon 75 54 66 00.