Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Pressemelding

Lavere rente? Sjekk skattekortet

  • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Trass i den kraftige rentenedgangen fra bankene de siste månedene, er det altfor få som har endret skattekortet. Tusenvis kan derfor risikere restskatt neste år.

Hittil i år er det 375 000 som har endret skattekort. Dette er omtrent samme antall som til samme tid i fjor.

- Jeg er overrasket over at ikke langt flere har endret skattekortet sitt. Mange risikerer dermed kraftig restskatt neste år fordi fradraget for renteutgiftene er blitt redusert, sier skattedirektør Svein Kristensen. Han advarer folk mot å vente for lenge. Jo færre måneder skatten skal fordeles på, desto mer merkbart blir det.

Det er særlig de med over en million kroner i gjeld som risikerer en betydelig restskatt når renten går ned. Dette dreier seg om over 600 000 nordmenn.

- Alle med over en million i gjeld bør undersøke skattetrekket sitt ekstra nøye, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Du kan beregne skatten din på skatteetaten.no. Skattekortet kan enkelt endres ved å sende inn søknad på skatteetaten.no eller sende inn søknadsskjemaet som fulgte med skattekortet til skattekontoret. Det er også mulig å be arbeidsgiver trekke mer skatt enn det skattekortet tilsier.