Pressemelding

Skattedirektøren utnevnt som styremedlem i OECDs skatteforum

  • Publisert:

Norges skattedirektør Nina Schanke Funnemark ble tirsdag utnevnt som styremedlem i OECDs skatteforum FTA.

Skattedirektør Nina Schanke Funnemark er utnevnt som styremedlem i OECDs skatteforum
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark er utnevnt som styremedlem i OECDs skatteforum

 

Utnevnelsen skjedde på et digitalt toppmøte som gikk over to dager.

- Korona-situasjonen, risikoforståelse og digital utvikling var hovedtemaene som ble diskutert på dette toppmøtet. Internasjonalt samarbeid, åpenhet og erfaringsutveksling blir stadig viktigere for at Skatteetaten skal løse vårt samfunnsoppdrag – å sikre finansiering av velferdsstaten med rett skatt til rett tid, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

Toppmøtet i OECDs skatteforum (Forum on Tax Administration, FTA) ble i år avholdt digitalt 7. og 8. desember. Her kan du lese mer om møtet og temaene som ble diskutert (lenke).

Skattedirektører fra 53 land deltok på toppmøtet og FTA-styret består av tilsammen 14 land. I tillegg til Norge er blant andre Frankrike, India, Kina, Russland, Storbritannia, Sør-Afrika og USA med i FTA-styret.

FTA er et forum for samarbeid mellom skattemyndigheter og ble opprettet i 2002. Alle G20-landene er blant de 53 medlemmene.

FTA arbeider for bedre samarbeid om globale utfordringer og problemstillinger knyttet til skatt. Forumet arbeider for å utvikle skatteadministrasjonene og sikre riktig skatt på en effektiv måte. FTA har i sitt arbeid støttet initiativ fra OECD og G20 om internasjonal beskatning.