Nyhet

Skatteetaten oppleves som en attraktiv arbeidsgiver

  • Publisert:
  • Oppdatert: 11.11.2020

Stadig flere ser på Skatteetaten som en attraktiv arbeidsgiver og et sted de kan vurdere å søke jobb. Dette fremgår av den siste undersøkelsen fra Universum. Både jurister, økonomer og folk med kompetanse innen IT rangerer Skatteetaten høyere nå enn i tilsvarende undersøkelser de siste fem årene.

Undersøkelsen ble gjennomført i perioden mai til august. Mer enn 12.000 yrkesaktive med høyere akademisk utdannelse deltok. Disse har i snitt 7-8 års jobberfaring etter endte studier.

- Det er svært gledelig at Skatteetatens popularitet øker og at vi rangeres så høyt på listen over attraktive arbeidsgivere i alle kategorier, sier Elin Bekkelund, som er gruppeleder for HR kompetanse og ledelse, med ansvar for blant annet rekruttering og profilering av etaten som arbeidsgiver.

Årets resultater
Økonomene utgjør den største gruppen blant respondentene i undersøkelsen og er også den gruppen som rangerer Skatteetaten høyest. Her er vi inne på "topp 10"-lista med en solid 7. plass i år. Til sammenligning havnet vi på 13. plass i fjorårets undersøkelse.

Juristene har også rangert Skatteetaten høyere i år enn i fjor. Her ligger vi på 11. plass i år, mens vi var på 13. plass i fjor.

IT-folk med akademisk utdannelse har også rangert oss høyere i år enn i fjor. Her har vi klatret til 14. plass, mens vi i fjor var på 19. plass.

- Resultatene viser at vi er på riktig vei i arbeidet med å synliggjøre Skatteetaten som en attraktiv arbeidsplass med mange spennende utfordringer for utviklere og andre med IT-kompetanse. Slik kompetanse er vi helt avhengige av å rekruttere for å kunne fortsette digitaliseringen av våre tjenester, sier Silje Sandberg, seniorrådgiver HR i IT-divisjonen.

Det siste halvåret har IT, HR og kommunikasjonsavdelingen i Skatteetaten samarbeidet for å synliggjøre prosjekter og resultater innen IT i etaten – nettopp for å tiltrekke ny IT-kompetanse. Det er blant annet laget film om arbeidet med kompensasjonsordningen, som er publisert på skatteetaten.no og delt i sosiale medier, som LinkedIn.

Hvem er drømmearbeidsgivere?
Attraktivitet kan måles på flere måter. I Universums undersøkelse blir respondentene bedt om å rangere arbeidsgivere i forhold til hvem de opplever som sin "drømmearbeidsgiver".  I hver kategori blir de 50 mest attraktive presentert. Helt på topp dominerer store, kommersielle aktører som Equinor, DNB, Google og Microsoft, mens man normalt må lenger ned på listene for å finne offentlige aktører. Men i årets undersøkelse har økonomene rangert Innovasjon Norge på topp – og altså Skatteetaten som nr. 7 på lista.

Rangering av Skatteetaten siste 5 år blant yrkesaktive (tall fra Universum):

 

2020

2019

2018

2017

2016

Økonomer

7

13

16

7

6

Jurister

11

13

12

20

13

IT

14

19

16

17

18