Pressemelding

Skatteetaten vil vurdere å forlenge skattemeldingsfristen

  • Publisert:

Søndag og mandag har det vært ustabilitet ved innlogging på skattemeldingen. Fristen for å sende inn skattemeldingen kan bli forlenget dersom det fortsatt er tekniske problemer tirsdag 2. mai.

Divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal

- Vi følger hele tiden med på hvor mange som får levert skattemeldingen. I går var det 130.000 som fikk levert den, og klokken 14 ser vi at rundt 50.000 har levert i dag. Vi vil vurdere behov for forlengelse av fristen dersom det fortsatt er tekniske problemer i morgen, sier divisjonsdirektør Marta Johanne Gjengedal i Skatteetaten.

- Noen har fått feilmelding når de prøver å logge inn. Det beklager vi. Vårt råd er at hvis du opplever treghet eller feilmelding kan du prøve å oppdatere siden eller prøve igjen senere. Ettersom fristen for levering var på en søndag og fridagen 1. mai er en mandag i år, regnes det ikke som for sent om du leverer innen tirsdag 2. mai, sier Gjengedal.

- Vi har tatt midlertidige grep som sikrer at de som er pålogget får levert skattemeldingen, sier Gjengedal.

4,2 millioner har mottatt digital skattemelding i år. Så langt har tre millioner sendt inn i sin skattemelding, noe som er det høyeste antallet siden den nye skattemeldingen ble lansert i 2020. Rundt fire millioner har åpnet skattemeldingen.