Koronavirus – viktig informasjon fra Skatteetaten

Pressemelding

Skatteetaten.no lansert i mobilversjon

  • Publisert:

Viktig informasjon

Denne pressemeldingen er mer enn 1 år gammel. Vær oppmerksom på at det kan ha skjedd endringer etter at den ble publisert.

Som et av de første store, offentlige nettstedene i Norge, er Skatteetaten.no lansert i en utgave spesielt tilpasset små skjermer.

Nettbrukernes vaner forandrer seg. Det er snart er flere som bruker mobiltelefon enn PC til å surfe på internett. Stadig flere bruker mobil når de søker og leser på skatteetaten.no, og det er forventet at denne bruken vil øke ytterligere.

– Det er viktig for Skatteetaten å nå folk flest med informasjon. Da er det også viktig å være tilgjengelig i de kanalene vi vet at det er mange som benytter, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Det er ikke nødvendig å taste inn en egen nettadresse for å få opp en mobil visning. Nettsiden velger automatisk den versjonen som passer best til skjermen du bruker. Om du ønsker det kan du likevel når som helst veksle mellom mobilvisning og vanlig visning.

Prøveversjon 

Mobilversjonen er foreløpig lansert med et prøvestempel – en såkalt betaversjon.

– Vi ønsker å tilpasse mobilversjonen etter tilbakemeldingene vi får, og hva bruksmønsteret viser. Det betyr at sidene kan se litt forskjellige ut mellom hver gang man er innom mobilversjonen, sier Kristensen.

Tidlig ute

I offentlig sammenheng er Skatteetaten tidlig ute med å tilby et nettsted som er optimalisert for små skjermer. Skatteetatens tjenester som krever innlogging, er foreløpig ikke tilpasset små skjermer.