Bekreftelse på foreldreansvar

Bekreftelse på foreldreansvar viser hvem som er registrert med foreldreansvar for et barn. Vi kan bare bekrefte foreldreansvar for barn som er bosatt i Norge.

Se opplysningene dine

Hvis du vil se hvilke opplysninger vi har registrert om deg og barn du har foreldreansvar for, kan du logge deg inn på Min side.

Bestill kun de attestene som er strengt nødvendige

Vi har for tiden lang behandlingstid på grunn av særlig stor saksmengde. Vi ber derfor om at du bestiller kun de attestene som er strengt nødvendige.

Slik mottar du bekreftelsen

Du får bekreftelsen tilsendt digitalt til din innboks i Altinn. Hvis du trenger bekreftelsen på papir med stempel og signatur, kan du velge det når du bestiller. Utskrift på papir sendes til din folkeregistrerte adresse. Du kan forvente at det tar inntil to uker pluss postgang før du får attesten. Bekreftelsen på foreldreansvar finnes kun på norsk.

Du kan du få bekreftelse på foreldreansvar dersom du har del i foreldreansvaret for barnet.

  • Fødselsnummer og navn på barnet (etternavn, fornavn og mellomnavn)
  • Dato for når foreldreansvaret ble registrert
  • Navn på de som har foreldreansvar

Du må velge at bekreftelsen skal brukes i utlandet når du bestiller. Da får du den på papir med stempel og signatur.

Du må selv sende den til Tingretten for notarialbekreftelse, før du kan sende den til Statsforvalteren for apostille eller til Utenriksdepartementet for legalisering. Husk å oppgi i hvilket land bekreftelsen skal brukes. Attester og bekreftelser som skal brukes i nordiske land behøver ikke apostille eller legalisering. Les mer om apostille og legalisering.